Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Eğitim Akdeniz Üniversitesi'den önemli adım

Akdeniz Üniversitesi'den önemli adım

Akdeniz Üniversitesi, bilim ve teknoloji merakı olan çocuklar için uluslararası bir proje hayata geçirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Akdeniz Üniversitesi'den önemli adım

Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, bilim, teknoloji merakı olan çocuklar için eğlenceli, bilgilendirici dijitalleştirilmiş eğitsel öyküler oluşturmak amacıyla yürütülen uluslararası “CURIKIDS” projesinin eğitim toplantısına ev sahipliği yaptı.

Akdeniz Üniversitesi koordinatörlüğünde, Avrupa Birliği Erasmus+ Programı ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen “KA220 - Okul Eğitiminde İş Birliği Ortaklıkları” CURIKIDS projesinin eğitici eğitim toplantısı, 25-29 Eylül 2023 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Toplantıya Akdeniz Üniversitesi ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yanı sıra İtalya, İspanya ve Portekiz'den katılımcılar katıldı.

Eğitim, çocuklara bilim ve teknolojiyi sevdirmeyi amaçlıyor

CURIKIDS projesi, pedagojik açıdan eğlenceli, bilgilendirici ve dil ögeleri açısından zengin, öğrencilerin bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik temelli çok dilli okuryazarlık etkinliklerine olan merakını pekiştirecek dijitalleştirilmiş eğitsel öyküler oluşturmak ve bu öyküleri kullanıma sunmayı amaçlıyor.

Proje, "Meraklı Çocuklar için Etkileşimli Dijital Kitaplık ile Birleştirilmiş FETEMM Eğitimi (CURIKIDS: Integrated STEM Education with an Interactive Digital Library for Curious Kids)" adını taşıyor.

Proje kapsamında, bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik konularını işleyen 10 dijitalleştirilmiş eğitsel öykü hazırlanacak. Öyküler, Türkçe, İtalyanca, İspanyolca ve Portekizce dillerinde olacak.

Toplantıda projenin detayları ele alındı

Eğitim toplantısında, projenin hedefleri, kapsamı ve takvimi ele alındı. Katılımcılar, proje kapsamında hazırlanan öykülerin içerik ve tasarımına ilişkin görüşlerini paylaştı.

Toplantı sonunda, projenin başarılı bir şekilde yürütülmesi için gerekli planlamalar yapıldı.

Proje, çocukların bilim ve teknolojiye olan ilgisini artırmayı ve onlara bu alanlarda bilgi ve beceriler kazandırmayı amaçlıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalyaspor ile Galatasaray mücadelesinde son 24 saat

Antalyaspor ile Galatasaray mücadelesinde son 24 saat