Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim Akdeniz Üniversitesi'nden anlamlı sempozyum

Akdeniz Üniversitesi'nden anlamlı sempozyum

Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 1. Ulusal Yaşlılıkta Egzersiz ve Spor Sempozyumu, üç gün sürecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Akdeniz Üniversitesi'nden anlamlı sempozyum
KAYNAK: Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü/Bülten

Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen 1. Ulusal Yaşlılıkta Egzersiz ve Spor Sempozyumu geniş bir katılımla başladı. Sempozyumda egzersiz ve spor bilimlerinde bu yaş grubuna özgü son bilimsel ve teknolojik gelişmeler değerlendirilecek.

Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen açılış törenine Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, Spor Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Aktop, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Özer, Üretgen Bilge Yaşlılar Derneği Başkanı Mustafa Cengiz Çöpelli, Sempozyum konuşmacıları, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Sempozyumun açılışında konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, “Sağlıklı bir yaşam için hayat boyu yaşa uygun egzersiz ve spor yapmanın önemi tartışılmaz. Sempozyum boyunca bu konu üzerinde çok geniş durulacağını düşünüyorum. Sempozyum sonunda önemli bilimsel yayınlar çıkacağına inanıyorum. Öğrenci arkadaşlarıma özellikle bu fırsatı değerlendirmelerini tavsiye ediyorum. Sempozyumun hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyor ve tüm katılımcılar için verimli bir sempozyum olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Spor Bilimleri Dekanı ve Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Aktop ise, “Sağlıklı ve aktif yaşlanmanın öneminin yaşlı nüfus artışı göz önüne alınarak değerlendirildiğinde çok daha iyi anlaşılacağını söyledi. Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde yaşlılarda sporla ilgili ilk çalışmalar 2000’li yılların başlarında gerçekleşti. Günümüze kadar yapılan çalışmalar alanda büyük bir bilgi birikimi de oluşturdu.” dedi.

Sempozyumda yaşlılıkta egzersiz ve sporun önemi ele alınacak

Sempozyumda egzersiz ve spor bilimlerinde bu yaş grubuna özgü son bilimsel ve teknolojik gelişmeler değerlendirilirken Hareket ve Antrenman, Sporda Sağlık, Sporda Psikososyal, Antrenman ve Egzersizde Yeni Yaklaşımlar başlıklarında oturumlar gerçekleştirilecek. 3 gün sürecek olan sempozyumda ayrıca ‘65+ Fitness Eğitmenliği Sertifika Programı’ ile ileri yaş grubuna yönelik eğitmenlik yapan katılımcılar için bir sertifika programı da gerçekleştirilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kemer Belediye Başkan'ı Topaloğlu'ndan ziyaret

Kemer Belediye Başkan'ı Topaloğlu'ndan ziyaret