Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim 2024-2025 MEB tarihleri: Okul kayıtları ne zaman başlayacak?

2024-2025 MEB tarihleri: Okul kayıtları ne zaman başlayacak?

2024-2025 eğitim öğretim yılı okul kayıt tarihleri merak ediliyor. İşte ilkokul 1. sınıf ve 5. sınıf öğrencileri için kayıt başlangıç tarihleri ve detaylar.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
2024-2025 MEB tarihleri: Okul kayıtları ne zaman başlayacak?
KAYNAK: Haber Merkezi

2024-2025 eğitim öğretim yılı öncesinde, okul kayıtları hakkında araştırmalar hız kazandı. Yaz tatilinin tadını çıkaran öğrenciler ve veliler, okulların açılmasına kısa bir süre kala, ilkokul 1. sınıflarda şube ve sınıf öğretmenlerinin belirlenmesi ile 5. sınıfa geçecek öğrencilerin şubelerinin netleşmesi için okul kayıtlarını yaptıracak. Peki, okul kayıtları ne zaman başlayacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan takvim doğrultusunda, ilkokul 1. sınıf ve 5. sınıf öğrencilerinin kayıt işlemleri ağustos ayının son haftasında yapılacak. Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre bu işlemler, belirtilen tarihlerde gerçekleştirilecek.

Veliler, çocuklarının hangi okula yerleştirildiğini öğrenmek için e-Devlet kapısı üzerinden "İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama" (e-Kayıt) hizmetini kullanabilecekler.

Okullar Ne Zaman Açılacak?

MEB tarafından yayımlanan 2025 eğitim takvimine göre, okulların açılış tarihi belli oldu. 2024-2025 eğitim öğretim yılı, 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak.Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Konyaspor Kasımpaşa maçı öncesi son hazırlıklarını sürdürüyor

Konyaspor Kasımpaşa maçı öncesi son hazırlıklarını sürdürüyor