Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Eğitim 14 diplomayla eğitimde zirveye ulaştı!

14 diplomayla eğitimde zirveye ulaştı!

İzmir'in gözde isimlerinden biri olan 68 yaşındaki Ferda Sarıyer, çevresindeki insanlar tarafından okuma aşkıyla tanınan bir isim haline geldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
14 diplomayla eğitimde zirveye ulaştı!
KAYNAK: İHA

Fransızca öğretmenliği, okul idareciliği ve Milli Eğitim şube müdürlükleri gibi çeşitli görevlerde bulunan Sarıyer, emekli olduktan sonra hukuk fakültesini tamamlamış ve avukatlık mesleğine adım atmıştır.

Hayatı Boyunca 14 Diplomayla Başarı Hikayesi

Ferda Sarıyer, hayatı boyunca ön lisans, lisans ve yüksek lisans olmak üzere toplamda 14 farklı bölümü başarıyla tamamlamış bir eğitim meraklısıdır. Kamu Yönetimi, Halkla İlişkiler, Yerel Yönetimler, Medya ve İletişim, Turizm, Emlak Yönetimi, Sosyal Hizmetler gibi çeşitli alanlarda diplomalara sahip olan Sarıyer, bu süreçte üç farklı üniversitede öğrenciliğini sürdürmektedir.

Dünya Rekoru İçin Yeni Bir Hedef Belirleme Kararı

Okuma tutkusunun bir yaşam tarzı haline geldiğini belirten Sarıyer, "Okumak benim için yemek yemek, su içmek gibi" ifadeleriyle bu tutkusunu vurgulamaktadır. Şu anda 72 yaşında olan İtalyan bir kişinin 15 üniversite mezunu olarak dünya rekorunu elinde tuttuğunu öğrenen Sarıyer, Haziran ayında tamamlayacağı bir bölümle rekoru kırma hedefi koymuştur.

ferda

Okumanın Yaşla Sınırlanmadığını Savunuyor

Sarıyer, çevresinden aldığı bazı eleştirilere rağmen okumayı bir hobi olarak gördüğünü ve bu tutkusuyla yaşamaya devam edeceğini dile getirmiştir. Ayrıca, kızlarının da üniversite eğitimi aldığını ancak kendi kadar çok sayıda diploma sahibi olamadıklarını belirtmiş ve sınavlarda öğretmen sanıldığı ilginç anılarından bahsetmiştir.

Sıradaki Hedef: Belediye Başkanlığı

Ferda Sarıyer'in hedefleri arasında belediye başkanlığı da yer almaktadır. Aday adaylığı sürecine başvuruda bulunan Sarıyer, 14 diplomayla belediye başkanlığı görevine talip olacak ve bu alandaki başarısını bir adım daha ileri taşıyacaktır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat'ta bin 293 kişi yakalandı 586'sı tutuklandı

Manavgat'ta bin 293 kişi yakalandı 586'sı tutuklandı