Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim 100 bin öğrenciye 3 bin lira! İstanbul yaptı darısı Antalya’ya!

100 bin öğrenciye 3 bin lira! İstanbul yaptı darısı Antalya’ya!

İstanbul'da Büyükşehir Belediyesi, 100 bin öğrenciye 3 bin TL'lik eğitim desteği veriyor. İşte başvuru şartları ve tarihleri...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
100 bin öğrenciye 3 bin lira! İstanbul yaptı darısı Antalya’ya!
KAYNAK: Haber Merkezi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla hayata geçirdiği "Sen Oku Diye" projesiyle, ihtiyaç sahibi 100 bin öğrenciye maddi destek sunacak. Şehit çocukları, yetim, öksüz ve engelli öğrencilere 3 bin TL yardım yapılacak.

"Sen Oku Diye" Projesi Nedir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan "Sen Oku Diye" projesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda hayata geçirilmiş bir eğitim desteği programıdır. Proje kapsamında, özellikle şehit çocukları, yetim, öksüz ve engelli öğrenciler olmak üzere toplamda 100 bin öğrenciye 3 bin TL maddi yardım sağlanacak. Bu proje, eğitimde fırsat eşitliğini artırmayı hedeflemekte olup, öğrencilere ekonomik destek sunarak eğitimlerine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Başvuruları İstanbul Senin adlı uygulamadan yapabilirsiniz.

"Eğitimde Fırsat Eşitliği İçin Büyük Adım"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eğitimde fırsat eşitliği ilkesine vurgu yaparak, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bu yıl da 100 bin öğrenciye eğitim desteği veriyoruz. Şehit çocuğu, yetim, öksüz ve engelli öğrencilerin yararlanabileceği 3 bin TL'lik eğitim desteğine başvurular, İstanbul Senin uygulaması üzerinden yapılabilir." Bu destekle, öğrencilerin eğitim masraflarını hafifletmek ve başarıya daha rahat odaklanmalarını sağlamak hedefleniyor.

Başvurular Başladı

Projeden yararlanmak isteyen öğrenciler, başvurularını İstanbul Senin uygulaması üzerinden gerçekleştirebilecekler. Bu destek, hem öğrencilerin ailelerine maddi anlamda nefes aldıracak hem de eğitime erişim konusunda daha eşit bir ortam sağlayacak. İBB, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde sunduğu bu destekle, öğrencilerin geleceğine yatırım yapmaya devam ediyor.

"Sen Oku Diye" Projesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışını temel alarak eğitim, sağlık, ulaşım ve daha birçok alanda halkın yanında olmaya devam ediyor. "Sen Oku Diye" projesi, bu anlayışın bir parçası olarak, eğitimde fırsat eşitliğine katkı sunuyor ve her yıl binlerce öğrencinin eğitim hayatına destek oluyor. 

Üniversiteli kız öğrencilere burs

İBB'de ayrıca İstanbul Vakfı çatısı altında yürütülen Büyüt Hayallerini projesi, üniversiteli kız öğrencilerine eğitim bursu vermeye devam ediyor. Projenin ilk ürünü olan İlham Veren Adımlar kitabının satışından elde edilen gelir ve destekçilerin bağışlarıyla 2023-2024 öğretim yılında 3000 üniversiteli kız öğrenciye burs verilmişti. Bu yıl, Büyüt Hayallerini Eğitim Bursu başvuruları ise 9 Eylül’de başladı. 15 Eylül, saat 23.59’a kadar devam edecek. Başvurular buradan... 
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat'ta Motosiklet ve Otomobil Çarpıştı: Sürücü Yaralandı

Manavgat'ta Motosiklet ve Otomobil Çarpıştı: Sürücü Yaralandı