Eğitim-İş Samsun Şubesi tarafından düzenlenen 2. Geleneksel Eğitim-İş Samsun Şube İlkadım Onur Ödülü gazeteci Saygı Öztürk’e verildi.
Samsun Eğitim-İş Şubesi tarafından düzenlenen 2. Geleneksel 'Eğitim-İş Samsun Şube İlkadım Onur Ödülü' töreni yapıldı. Geceye Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay ve çok sayıda kişi katıldı.
ASLA UMUTSUZLUK YOK!
Eğitim-İş Samsun Şube Başkanı Volkan Erken, “Bir çift mavi gözün izinde laik, bilimsel, nitelikli ve karma eğitim hakkı için mücadelemizde yoldaş olduğumuz cesur yürekli Eğitim-İş’in onurlu üyeleri hoş geldiniz, şeref verdiniz. İyi ki varsınız, iyi ki bizimlesiniz. Umutsuzluk yok umutsuzluk. Okul geziyorum, gözlerde, arkadaşlarımızın gözlerinde, kollarında, ellerinde bir kırgınlık görüyorum. Umutsuzluk yok, Eğitim-İş’in umutsuz olamaz, umutsuz olma lüksümüz yok” dedi.
ÖDÜLÜ TÜYAP FUARI'NDA VERİLDİ
Sözcü gazetesi yazarı Öztürk’e ödülünün şube binasında verildiğini söyleyen Volkan Erken; “Bu yıl Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk layık görülmüştür. Saygı Bey cumhuriyet ve Atatürk ilkelerine bağlı, Eğitim-İş değerleriyle omuzdaş, çağdaş bir gazeteci ve yazardır. Bugün aramızda değil, önceden planlamış olduğu bir yurt dışı seyahati nedeniyle ancak, geçen hafta kendisini Samsun Kitap Fuarı'na geldiğinde konuk ettik. Ödülünü şubemizde, şube büromuzda takdim ettik.”
ŞİDDETİN ASLA TEK FAİLİ YOKTUR
Gecede Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay da şunları söyledi: “Bizler inandığı mücadele için bir araya gelmiş, bu mücadele içerisindeki bütün baskılara rağmen, bugün Cumhuriyet’ten bize emanet edilmiş, birçok kazanım, tek tek yok edilirken, kendi şahsi çıkarı uğruna oraya buraya eğilmeyen teslim olmayan onurlu dik duruşuyla tarihe not düşen, yürekleriz, yoldaşlarız. Ben bugün tekrar geçen yılda gelmiştim. O günde sizden büyük bir heyecan almıştım. Bugün yine bu heyecanı görüyorum. O nedenle ben çok teşekkür ediyorum. Bu güzel karşılamanız heyecanınız için, tekrar tazeliyor bizleri. Toplumsal eşitsizlik o kadar çok artmış ki, yaşamın her alanın da maddi manevi artan eşitsizlik var adaletsiz. Bu da beraberinde neyi getiriyor, herkesin kendi hukukunu inşa ettiği sokaklarını adeta mafyalara teslim olduğu insanları bu toplumsal eşitsizlik sebebiyle şiddete daha sık başvurduğu yaşamın her alanın da şiddet arttı.”