Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Zelenskiy: Rusya'nın Kursk Bölgesine Saldırma İhtimaline Karşı Harekete Geçtik

Zelenskiy: Rusya'nın Kursk Bölgesine Saldırma İhtimaline Karşı Harekete Geçtik

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ülkesinin Rusya'nın Kursk bölgesine saldıracağını açıkladı. Bu adımın, muhtemel Rus saldırılarını önlemek ve barışı sağlamak amacıyla atıldığını belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Zelenskiy: Rusya'nın Kursk Bölgesine Saldırma İhtimaline Karşı Harekete Geçtik
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, İtalya’nın Cernobbio kasabasında düzenlenen Ambrosetti Forumu'nda önemli açıklamalarda bulundu. Zelenskiy, ülkesinin kuzeyinde muhtemel bir Rus saldırısını engellemek amacıyla Rusya'nın Kursk bölgesine saldırmaya karar verdiklerini duyurdu.

Zelenskiy, Ukrayna'nın her gün yüzlerce İHA ve füze saldırısı tehdidi altında yaşadığını belirtti. Rusya’nın İran’dan gelen balistik füzelerle saldırılar düzenlediğini ve Putin’in “daha fazla çocuğu öldürmek için daha fazla füze fırlatmaya” çalıştığını ifade etti.

ABD ve İngiltere'den Müttefik Desteği

Ukrayna'nın, Rus Kursk bölgesine yönelik saldırısının, ülkenin kuzeyindeki potansiyel Rus eylemlerini önlemeyi hedeflediğini vurgulayan Zelenskiy, bu saldırı için ABD ve İngiltere gibi müttefik ülkelerden istihbarat desteği aldıklarını belirtti. Ayrıca, uzun menzilli silahların Rusya'nın derinliklerine ulaşabileceğini ve bu yüzden Kremlin'e doğrudan saldırmanın mümkün olmadığını belirtti.

Putin’in barış arayışını teşvik etmek

Zelenskiy, İtalya’nın sağladığı savunma sistemleri için minnettarlığını ifade etti ve İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile önemli bir görüşme yapacağını söyledi. Zelenskiy, Ukrayna’nın savaşı Rusya’nın içine taşımayı hedefleyerek Putin’in barış arayışını teşvik etmeyi amaçladığını belirtti.

Zelenskiy, müttefiklere ihtiyaç duyduklarını ve ABD Başkanı Joe Biden ve diğer G7 ortaklarıyla Putin'i masaya nasıl getireceklerini görüşeceklerini söyledi. Ukrayna’nın barışa güçlü bir şekilde yaklaşması gerektiğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail Gazze ve Batı Şeria’da Son 48 Saatte 61 Filistinliyi Öldürdü

İsrail Gazze ve Batı Şeria’da Son 48 Saatte 61 Filistinliyi Öldürdü