Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Zelenski Dışişleri Bakanlığı’na Eski Ankara Büyükelçisi Sibiga’yı Önerdi

Zelenski Dışişleri Bakanlığı’na Eski Ankara Büyükelçisi Sibiga’yı Önerdi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Dışişleri Bakanlığı için Andriy Sibiga’yı önerdi. Sibiga, daha önce Ankara Büyükelçisi olarak görev yapmıştı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Zelenski Dışişleri Bakanlığı’na Eski Ankara Büyükelçisi Sibiga’yı Önerdi
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ülkenin dış politikasında kritik bir değişikliğe giderek, Dışişleri Bakanlığı görevine Andriy Sibiga’yı önerdi. Zelenski’nin bu önerisi, Ukrayna Parlamentosu’na sunduğu kararname tasarısıyla resmileşti. Sibiga, 2016-2021 yılları arasında Ankara Büyükelçisi olarak Ukrayna’nın Türkiye ile ilişkilerini güçlendiren isimlerden biri olarak tanınıyor.

Zelenski’nin dış politika stratejisinde önemli bir rol oynaması beklenen Sibiga, Türkiye'de görev yaptığı süre boyunca iki ülke arasındaki ticaret ve diplomasi bağlarını derinleştirmeye odaklanmış bir isim. 

Dmitro Kuleba Görevinden İstifa Etti

Öte yandan, Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba’nın istifası Ukrayna Parlamentosu’nda bugün onaylandı. Milletvekili Yaroslav Jeleznyak’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, Kuleba’nın istifası resmen kabul edildi. Kuleba, 4 Mart 2020’den bu yana Dışişleri Bakanlığı görevini yürütüyordu ve Ukrayna'nın savaş sürecindeki diplomatik adımlarında önemli bir rol üstlenmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrailli organ ticareti ağı Adana'da deşifre oldu

İsrailli organ ticareti ağı Adana'da deşifre oldu