Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Yunanistan'daki Orman Yangınları Attica Bölgesinin Yüzde 2,5'ini Yaktı

Yunanistan'daki Orman Yangınları Attica Bölgesinin Yüzde 2,5'ini Yaktı

Yunanistan'daki orman yangınları, Attica bölgesinin yüzde 2,5'ini etkileyerek büyük bir çevresel ve maddi hasara yol açtı. Yaklaşık 10 bin 278 hektarlık alanın yandığı olayda, 50'den fazla ev ve birçok işyeri tamamen yok oldu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yunanistan'daki Orman Yangınları Attica Bölgesinin Yüzde 2,5'ini Yaktı
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Yunanistan İklim Krizi ve Politikası Bakanlığı'nın Doğal Afet Etkilerinin Rehabilitasyonu Genel Müdürlüğü'nden ekipler, pazar ve pazartesi günü başkent Atina'nın kuzeyinde meydana gelen orman yangınlarının ardından hasar değerlendirmesi yapmaya başladı.

İlk tespitlere göre, yangınlar sırasında 10 bin 278 hektarlık alanın yandığı belirlendi. Bu rakam, Yunanistan'ın başkenti Atina ve çevresini kapsayan Attika bölgesinin yüzde 2,5'ine tekabül ediyor.

50 Ev Ve Birçok İşyeri Tamamen Yandı

Yunan basınında yer alan haberlere göre, yangınlarda yaklaşık 50 ev ve birçok işyerinin tamamen yandığı belirtilirken, onlarca binanın da hasar gördüğü ifade edildi. eKathimerini'nin aktardığına göre, yangından etkilenen bölgelerde elektrik ve su kesintileri gibi sorunlar yaşanıyor.

Bölgede Altyapı Sorunları Da Ortaya Çıktı

Yangınların başkent Atina'nın kuzeyini etkileyerek büyük bir çevresel ve maddi zarara yol açtığı bildirildi. Yetkililer, yangının ardından hasar tespit çalışmalarını sürdürürken, bölgede yaşanan altyapı sorunları da dikkat çekti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Belek'in Su Sorununa Müdahale

Belek'in Su Sorununa Müdahale