Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Yunanistan'da Orman Yangını: Atina Sınırına Kadar Yayıldı

Yunanistan'da Orman Yangını: Atina Sınırına Kadar Yayıldı

Yunanistan'da Atina yakınlarında çıkan orman yangını, rüzgar ve sıcak havanın etkisiyle hızla yayılmaya devam ediyor. Yangın nedeniyle bölgedeki birçok hastane ve yerleşim alanı tahliye edildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yunanistan'da Orman Yangını: Atina Sınırına Kadar Yayıldı
KAYNAK: İHA

Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarındaki Varnava köyü ve Megara kasabasında dün çıkan orman yangını, rüzgar ve sıcak havanın etkisiyle hızla yayılmaya devam ediyor.

Mayıs ayından bu yana orman yangınlarıyla mücadele eden Yunanistan'da, özellikle son birkaç gündür yaşanan yangınlar, ülkeyi zor durumda bırakıyor. Cumartesi gününden bu yana 40 yangın çıkarken, itfaiyenin yedi yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Yangın nedeniyle ağaçlar, evler ve arabalar tamamen yanarken, bölgedeki bazı hastaneler ve birçok kasaba ile köy tahliye edildi.

U K L F Y

Söndürme Çalışmaları Devam Ediyor

İtfaiye Sözcüsü Vassilis Vathrakogiannis, yangının Penteli Dağı'na doğru ilerlediğini açıklayarak, Penteli bölgesinde en az üç hastanenin tahliye edildiğini bildirdi. Başkent Atina'nın 35 kilometre kuzeyinde bulunan Varnava köyünde çıkan yangın, 190'dan fazla itfaiyeci ve gönüllülerden oluşan 670 kişilik bir ekip tarafından kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Ancak rüzgarın ve sıcak havanın etkisiyle yangın Atina sınırlarına kadar ulaştı ve şehrin bazı bölgeleri dumanlar altında kaldı.

F S D G R F H

Yangının Yayılması Bekleniyor

Atina Ulusal Gözlemevi'nden araştırmacı Theodore Giannaros, önümüzdeki saatlerde rüzgarların daha da şiddetleneceğini ve yangının yayılmasının beklendiğini belirtti. Giannaros, "Önümüzde çok zor bir gün var" diyerek, yangının kontrol altına alınmasının zor olacağını ifade etti. Gece saatlerinde rüzgarın etkisiyle şiddetlenen yangını söndürme çalışmalarına ara verilirken, sabahın erken saatlerinde yangın söndürme uçakları faaliyetlerine yeniden başladı. Yangının etkilediği bölgelerden en az 250 kişi tahliye edildi.

U Y K

Başbakanı içotakis Yangın Söndürme Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Marathon kasabasında alevlerle mücadele devam ederken, bir itfaiyeci kollarında ve bacaklarında ikinci derece yanık oluştu. Ayrıca, yangın nedeniyle beş kişi solunum problemleri nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, Girit'teki tatilinin ardından sabah saatlerinde itfaiye operasyon merkezini ziyaret ederek, yangın söndürme çalışmalarını yerinde inceledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kaş'ta Araca Ait Ses Sistemini Çalan 4 Şüpheli Yakalandı: Cezaevine Gönderildiler

Kaş'ta Araca Ait Ses Sistemini Çalan 4 Şüpheli Yakalandı: Cezaevine Gönderildiler