Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Yeni Zelanda Çalışma Vizesi Kurallarını Sıkılaştırıyor

Yeni Zelanda Çalışma Vizesi Kurallarını Sıkılaştırıyor

Yeni Zelanda, artan göç seviyelerine yanıt olarak çalışma vizesi kurallarını değiştiriyor. Yeni düzenlemelerle, adaylardan İngilizce dil şartlarını sağlamaları ve vize süresinin kısaltılması isteniyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yeni Zelanda Çalışma Vizesi Kurallarını Sıkılaştırıyor
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Yeni Zelanda yetkilileri, ülkeye yönelik artan göç seviyelerine cevaben çalışma vizesi kurallarını değiştirme kararı aldı. Artık, düşük vasıflı adayların İngilizce dil şartlarını sağlamaları gerekecek ve vize süresi 5 yıl değil, 3 yıl olarak belirlenecek.

Göç Bakanı Erica Stanford, "Göçmenlik politikalarını yeniden düzenlemek, hükümetin ekonomiyi yeniden yapılandırma planı açısından hayati önem taşıyor" dedi. Stanford, daha katı vize kurallarının sadece göçmen işçilerin sömürülmesini engellemekle kalmayıp aynı zamanda "daha akıllı bir göç sistemi oluşturma yolunda daha kapsamlı bir çalışma programının başlangıcını" da işaret ettiğini belirtti.

Vize Kurallarındaki Değişiklikler

Geçen yıl Yeni Zelanda'ya rekor seviyede 173 bin kişi göç etti. Yeni kurallara göre, çoğu çalışma vizesi için başvuranların artık asgari beceri ve iş deneyimi şartlarını sağlamaları gerekecek. Ayrıca, meslekler listesine kaynakçı, tesisatçı ve tornacı gibi 11 pozisyonun eklenmesi yönündeki önceki planlar da iptal edildi.

Enflasyon baskısını artırdı

Ülkedeki bazı politikacılar, yeni gelenlerin kira ve ev fiyatlarını artırarak enflasyon baskısını artırdığını iddia etti. Ancak, Yeni Zelanda İşverenler ve Üreticiler Birliği, yeni vize kurallarının istenmeyen sonuçlara yol açabileceği endişesini dile getirdi.

Dernek başkanı Alan McDonald, "Doğru işçileri işe almak ve onların haklarını korumak önemlidir, ancak dengenin doğru sağlanması gerekiyor. Motivasyonla çalışanların Yeni Zelanda'ya gelmesini engellemek, onların başka bir yere gitmeleri anlamına gelebilir, bu da işlere zarar verir ve ekonomimizi etkileyebilir" şeklinde konuştu.

Göçün Son Durumu

Yeni Zelanda'nın nüfusu 5,3 milyon ve ülkede 2022 yılı sonundan bu yana bir göç dalgası yaşanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muğla'dan Yelken Sporcuları Norveç'te Türkiye'yi Temsil Edecek

Muğla'dan Yelken Sporcuları Norveç'te Türkiye'yi Temsil Edecek