Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Yemen'in Rima Kentinde Şiddetli Sel: 6 Ölü 430 Ev Yıkıldı

Yemen'in Rima Kentinde Şiddetli Sel: 6 Ölü 430 Ev Yıkıldı

Yemen'in Rima kentinde meydana gelen şiddetli selde 6 kişi hayatını kaybetti, 430 ev yıkıldı. Selin ardından yollar kapandı ve geniş tarım arazileri erozyona uğradı. Yardım ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yemen'in Rima Kentinde Şiddetli Sel: 6 Ölü 430 Ev Yıkıldı
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Yemen'in batısındaki Husilerin kontrolündeki Rima kentinde meydana gelen şiddetli selde 6 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. 

Husilere bağlı SABA haber ajansının verdiği bilgiye göre, şiddetli yağışların etkisiyle meydana gelen selde kentte 430 ev yıkıldı. Selin ardından 45 yolun tamamen kapanması ve geniş tarım arazilerinin erozyona uğraması gibi ciddi hasarlar yaşandı.

hasar tespit için çalışmalarINA başlaNdı

Rima kentinin Vali Yardımcısı Muhammed Murad, Yollar ve Köprüler Kurumu, Temizlik ve İyileştirme Fonu ile Bayındırlık Dairesi’nin koordineli bir şekilde yolların açılması ve hasar tespiti için çalışmalara başladığını aktardı. Bu çalışmaların, bölgedeki erişim sorunlarını çözmeye ve selin etkilerini azaltmaya yönelik olduğu ifade edildi.

bölge sakinleri doğal afetlerden önemli ölçüde etkilendi

Ağustos ayının başından bu yana Yemen genelinde etkili olan şiddetli yağışlar, birçok bölgede benzer şekilde ciddi zararlara yol açtı. Özellikle kamplarda yaşayan yerinden edilmiş siviller ve diğer bölge sakinleri, bu doğal afetlerden önemli ölçüde etkilendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TOBB 2025 yılı fuar takvimi yayınlandı

TOBB 2025 yılı fuar takvimi yayınlandı