Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Yemen'de ABD Saldırılarında 17 Husi Üyesi Öldü

Yemen'de ABD Saldırılarında 17 Husi Üyesi Öldü

Yemen'deki çatışmaların merkezinde yer alan Husiler ile ABD ve İngiltere arasındaki gerginlik artıyor. Son saldırılarda 17 Husi üyesinin hayatını kaybetmesi bölgedeki tansiyonu yükseltiyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yemen'de ABD Saldırılarında 17 Husi Üyesi Öldü
KAYNAK: İHA

Yemen'deki İran destekli Husiler ile ABD ve İngiltere güçleri arasındaki çatışmaların devam ettiği bildirildi. Husilerin açıklamasına göre, ABD saldırılarında toplam 17 Husi üyesinin hayatını kaybettiği duyuruldu.

Açıklamada, ABD ve İngiltere'nin işbirliğiyle gerçekleştirilen operasyonlarda yaşamını yitiren Husi üyeleri için bugün başkent Sana'da cenaze töreni düzenlendiği belirtildi.

Husilerin Tehditleri ve Tepkiler

Husiler, İsrail'e giden ve İsrail ile bağlantılı tüm gemilere yönelik saldırılarını sona erene kadar devam ettireceklerini açıklamıştı. Kızıldeniz'deki saldırılarının küresel tedarik zincirini olumsuz etkilediği biliniyor. ABD ise ticari ve savaş gemilerine yönelik saldırılara karşılık olarak daha önce Husilere ait askeri hedeflere hava saldırıları düzenlemişti. Geçtiğimiz hafta Husilerin, ABD ve İngiliz gemilerine Kızıldeniz'de füze fırlattığını duyurmasının ardından, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Yemen'deki Husilerin Kızıldeniz ve Aden Körfezi'nden geçen 2 gemiye 6 gemisavar balistik füze ateşlediğini, bir gemide hasar meydana geldiğini açıklamıştı.

Krizin Boyutları

Yemen'deki çatışmalar ve Husilerin uluslararası gemilere yönelik saldırıları bölgedeki gerilimi artırıyor. Husilerin tehditleri ve saldırıları, uluslararası toplumun dikkatini çekmeye devam ediyor. Özellikle Kızıldeniz ve Aden Körfezi'nde yaşanan gerginlikler, bölgedeki deniz trafiğini ve ticareti olumsuz etkiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bolu'nun Göynük İlçesinde Kaybolan İlyas Aslan'ın Cansız Bedeni Sünnet Gölü'nde Bulundu

Bolu'nun Göynük İlçesinde Kaybolan İlyas Aslan'ın Cansız Bedeni Sünnet Gölü'nde Bulundu