Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Yemen ve Fas'ta Gazze'ye Destek Gösterileri Düzenlendi

Yemen ve Fas'ta Gazze'ye Destek Gösterileri Düzenlendi

Yemen ve Fas'ta, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı büyük çaplı destek gösterileri düzenlendi. Yemen'de yüz binlerce kişi, Fas'ta ise birçok şehirde yapılan eylemler, Gazze'ye olan desteği ve İsrail saldırılarına karşı tepkileri açıkça ortaya koydu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yemen ve Fas'ta Gazze'ye Destek Gösterileri Düzenlendi
KAYNAK: AA

Yemen’in başkenti Sana, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik İsrail saldırılarını protesto etmek için büyük bir kitlenin toplandığı gösterilere ev sahipliği yaptı. Husilere bağlı SABA haber ajansının bildirdiğine göre, Sana'da düzenlenen mitingde yüz binlerce kişi "Cihat tek, yol tek, zafere kadar Gazze ile birlikte" şeklinde sloganlar atarak desteklerini ifade etti.

Yemen'in Hudeyde, Saada, Hacce ve Ed-Dalia şehirlerinde de Gazze'ye destek amacıyla büyük gösteriler yapıldı. Bu protestolarda, "Duruşumuz sağlam ve kararlıyız, haydi saldır ya Sinvar, korkulu rüyada tüm küffar" gibi sloganlar öne çıktı. Hamas'ın yeni Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar'a destek vurgusu yapıldı.

Fas'ta Dayanışma Eylemleri

Fas'ta da benzer bir dayanışma hareketi gözlendi. Ümmet Sorunlarını Destekleme Kuruluşu'nun çağrısıyla, cuma namazı sonrası birçok şehirde Gazze'ye destek gösterileri düzenlendi. Kazablanka, Meknes, Fez, el-Haceb, Taza ve Berkane şehirlerinde yapılan bu eylemlerde, Filistin'i destekleyen ve İsrail ile normalleşmeyi reddeden sloganlar öne çıktı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucunda, 7 Ekim'den bu yana 16 bin 314'ü çocuk, 10 bin 980'i kadın olmak üzere toplam 39 bin 699 Filistinli yaşamını yitirdi. Ayrıca, 91 bin 722 kişi yaralandı. Bu saldırılar, Gazze'deki sivil altyapının büyük ölçüde tahrip olmasına yol açtı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ersin Dilber Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli? Ne İş Yapar?

Ersin Dilber Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli? Ne İş Yapar?