Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya Washington’da Ayşenur Ezgi Eygi İçin İsrail Protestosu: "Adalet İstiyoruz"

Washington’da Ayşenur Ezgi Eygi İçin İsrail Protestosu: "Adalet İstiyoruz"

Filistin'de İsrail askerlerince öldürülen Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi için Washington'da yüzlerce kişi toplandı. Protestoda "Ayşenur için adalet" sloganları atıldı, bağımsız soruşturma talepleri yükseldi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Washington’da Ayşenur Ezgi Eygi İçin İsrail Protestosu: "Adalet İstiyoruz"
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Batı Şeria’da İsrailli askerler tarafından öldürülen Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi için ABD'nin Washington eyaletinde yüzlerce kişi protesto düzenledi.

Washington eyaletinin Seattle kentinde düzenlenen gösteride, Ayşenur Ezgi Eygi’nin öldürülmesine tepki gösteren yüzlerce Filistin yanlısı, İsrail'in işgal politikalarını protesto etti. Westlake Park’ta toplanan grup, "Ayşenur için adalet", "Filistin için özgürlük" sloganları atarak, İsrail karşıtı pankartlar taşıdı.

6 Eylül’de Batı Şeria’da düzenlenen barışçıl bir protesto sırasında İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu başından vurulan Ayşenur Ezgi Eygi, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Eygi’nin ölümü, hem Türkiye'de hem de uluslararası toplumda büyük yankı uyandırdı.

21 Yaşındaki Türk Aktivist Kimdir?

Ayşenur Ezgi Eygi, Antalya'da doğduktan sonra bir yaşındayken ailesiyle ABD'ye taşınarak Seattle’da yaşamını sürdürdü. Washington Üniversitesi’nde psikoloji ve Orta Doğu dilleri üzerine çift dal yapan Eygi, Filistinlilerin haklarını savunan Uluslararası Dayanışma Hareketi (ISM) üyesi olarak Filistin davasına aktif destek veriyordu.

Protestoda Duygusal Anlar

Gösteriye katılan imam Akram Baioumy, Eygi'nin mirasının devam ettirilmesi gerektiğini vurguladı. Baioumy, Eygi’nin son sözlerinden birinin "Daha fazlasını yapmamız gerekiyor" olduğunu ifade ederek, "Ayşenur'un mirasını yaşatmak ve özgür bir Filistin için mücadeleye devam edeceğiz" dedi. İmamın bu sözleri protestocular arasında duygusal anlara neden oldu.

ABD'den Bağımsız Soruşturma Talebi

Gösteriye katılan ABD Kongresi adaylarından Melissa Chaudhry, Eygi’nin öldürülmesinden dolayı büyük bir üzüntü duyduğunu belirterek, "O, adalet ve barış için hayatını feda etti. Ayşenur’un anısını yüceltmeli ve mücadelesini ileriye taşımalıyız" ifadelerini kullandı. Chaudhry, Eygi'yi öldüren keskin nişancının ABD yapımı silah kullanmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

İsrail’e Yönelik Sert Tepkiler

ABD ordusundan emekli ruh sağlığı uzmanı Muhammad Zahid Chaudhry ise Eygi’nin öldürülmesini kınayarak, "Bu olay kazara olmadı, Eygi kasıtlı olarak hedef alındı" dedi. Chaudhry, Filistin davasına yıllardır destek veren Eygi’nin, İsrail askerlerinin barışçıl gösterilere yönelik baskıcı tutumuna karşı en ön saflarda mücadele ettiğini hatırlattı.

Türkiye ve ABD'den Soruşturma Talepleri

Eygi’nin öldürülmesinin ardından Türkiye, olayın yerel makamlarca soruşturulması için İsrail’e çağrıda bulundu. Aynı zamanda ABD Dışişleri Bakanlığı da "Bu trajik ölümden derin rahatsızlık duyuyoruz" açıklamasında bulundu ve olayla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlatılmasını talep etti.

Eygi’nin ailesi de, ABD hükümetinden bağımsız bir soruşturma yürütülmesini istiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
406 milyon liralık destek ödemesi yapıldı!

406 milyon liralık destek ödemesi yapıldı!