Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya Vietnam'ı Vuran Yagi Tayfunu: 50 Binden Fazla Kişi Tahliye Edildi

Vietnam'ı Vuran Yagi Tayfunu: 50 Binden Fazla Kişi Tahliye Edildi

Vietnam'ın kuzeyini etkisi altına alan Yagi Tayfunu, binlerce insanı yerinden etti. Şiddetli rüzgarlar ve dev dalgalar, ölümlere ve büyük çaplı yıkımlara yol açtı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Vietnam'ı Vuran Yagi Tayfunu: 50 Binden Fazla Kişi Tahliye Edildi

Vietnam'ın kuzey kıyılarını etkisi altına alan Yagi Tayfunu, ülkenin çeşitli bölgelerinde yıkıcı etkilere yol açtı. Yetkililer, 14 kişinin hayatını kaybettiğini, 187 kişinin ise yaralandığını açıkladı. 50 binden fazla kişi tahliye edilerek güvenli bölgelere taşındı.

Quang Ninh eyaletinde, şiddetli rüzgarlar ve büyük dalgalar nedeniyle 25 balıkçı teknesi alabora oldu. 13 balıkçının kaybolduğu olay sonrası bölgede arama kurtarma çalışmaları hızla devam ediyor. Yetkililer, kayıpları bulmak için kapsamlı operasyonlar yürütüyor.

Elektrik Kesintileri ve Hasar Büyük

Tayfunun etkili olduğu bölgelerde çok sayıda trafo ve iletişim hattı hasar gördü. Elektrik kesintileri nedeniyle bazı yerleşim bölgelerine ulaşım ve iletişim büyük ölçüde kesilmiş durumda. Binlerce dönüm arazi ve çok sayıda evin tayfundan zarar gördüğü bildirildi.

Askeri Destekle Kurtarma Çalışmaları

Tayfunun etkili olduğu bölgelerde yardım ve kurtarma operasyonları hız kesmeden devam ediyor. Binlerce askeri personel, felaketin yarattığı tahribatı azaltmak ve afet bölgelerine yardım ulaştırmak için görevlendirildi. Askeri birlikler, yıkılan evleri, su altında kalan alanları ve elektrik kesintisinden etkilenen bölgeleri onarmak için yoğun çaba sarf ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bilecik'te 743. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri sona erdi

Bilecik'te 743. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri sona erdi