Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya Vietnam'ı Vuran Süper Tayfun Yagi: 4 Ölü ve Büyük Hasar

Vietnam'ı Vuran Süper Tayfun Yagi: 4 Ölü ve Büyük Hasar

Süper tayfun Yagi'nin Vietnam'ı vurması sonucu 4 kişi hayatını kaybetti ve 78 kişi yaralandı. Tayfun, başkent Hanoi'de büyük hasara neden olurken, kuzeydeki 12 vilayette okullar tatil edildi ve hava operasyonları durduruldu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Vietnam'da karaya çıkan süper tayfun Yagi, bölgede büyük bir yıkıma neden oldu. Tayfunun etkileri sonucu 4 kişi hayatını kaybetti, 78 kişi yaralandı.

Çin'de 3 kişinin ölümüne yol açan süper tayfun Yagi, Vietnam'a ulaştıktan sonra şiddetli rüzgarlar ve fırtına ile etkisini sürdürdü. Tayfunun neden olduğu rüzgar hızının saatte 203 km'ye kadar ulaştığı bildirildi. Tayfunun etkisiyle Quang Ninh eyaletinde 3 ve Hai Duong şehrinde 1 kişi hayatını kaybetti.

Başkent Hanoi ve Kuzey Vietnam'daki Durum

Başkent Hanoi, tayfunun şiddetli rüzgarları ve uçan molozlar nedeniyle büyük hasar gördü. Binalar ve araçlar zarar görürken, devrilen ağaçlar elektrik kesintilerine neden oldu. Kıyı kasabalarından yaklaşık 50 bin kişi tahliye edilirken, vatandaşlara kapalı alanlarda kalmaları konusunda uyarılar yapıldı.

Tayfun nedeniyle Vietnam'ın kuzeyindeki 12 vilayette okullar tatil edildi. Ayrıca, ülkenin kuzeyindeki 4 havalimanında operasyonlar askıya alındı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beşiktaş TFF'ye İki Maç İçin Pazartesi Günü Başvurdu

Beşiktaş TFF'ye İki Maç İçin Pazartesi Günü Başvurdu