Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Ünlü Aktör Alec Baldwin'e Yönelik Film Setinde Ölüme Sebebiyet Verme Davası Düştü

Ünlü Aktör Alec Baldwin'e Yönelik Film Setinde Ölüme Sebebiyet Verme Davası Düştü

Alec Baldwin'in Rust film setinde kazayla görüntü yönetmenini öldürmesiyle ilgili dava, kanıtların saklanması iddiaları nedeniyle düştü.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ünlü Aktör Alec Baldwin'e Yönelik Film Setinde Ölüme Sebebiyet Verme Davası Düştü
KAYNAK: Haber Merkezi

Ünlü ABD'li aktör Alec Baldwin, Rust filminin setinde meydana gelen trajik kaza sonucu kasıt olmadan ölüme sebebiyet verme suçlamasıyla yargılandığı davada beraat etti.

Ekim 2021'de prova sırasında Baldwin'in elindeki silahın ateş alması sonucu, görüntü yönetmeni Halyna Hutchins hayatını kaybetmiş ve yönetmen Joel Souza yaralanmıştı.

Avukatlar Mermi Saklama İddiasında Bulundu

Baldwin'in avukatları, olayla ilgili polis ve savcıların kanıt niteliğindeki mermileri sakladığını öne sürdü. Davanın en önemli boyutlarından biri, gerçek mermilerin nasıl sette bulunduğuydu. Baldwin'in avukatları, soruşturmadaki ve olay yerini inceleyen yetkililerin hatalarına dikkat çekti.

Savcıların İddiaları

Savcılar, olay yerinde bulunan mermilerin olayla ilgili olmadığını ve Rust'ın setinde bulunan diğer mermilerle örtüşmediğini iddia etti. Ancak yargıç, bu kanıtların Baldwin'in savunma ekibiyle paylaşılmamış olmasının doğru olmadığını belirtti.

Mahkeme kararının açıklanmasının ardından Baldwin gözyaşlarına hakim olamadı. Suçlamaların ikinci kez düşmesiyle, ünlü aktör bir daha yargılanmayacak.

Troy Teske Mermileri Sete Getirdi

Perşembe günü bir olay yeri inceleme uzmanı, emekli polis memuru Troy Teske'nin olayla ilgili mermileri sete getirdiğini ifade etti. Teske, kasıt olmadan ölüme sebebiyet verme suçlamasından hüküm giymiş filmin silah sorumlusu Hannah Gutierrez-Reed'in üvey babasının arkadaşıydı.

Savcı Kari Morrissey, mermiler konusunda neden savunmaya bilgi verilmediğini mahkemede açıklamaya çalıştı. Savcı, bu mermilerin "herhangi bir kanıt değeri olmadığı" için savunmaya bilgi verilmediğini belirtti.

Jüri ve Tanık İfade Verdi

Yargıç, bu ifadelerin ardından jüriyi eve gönderdi ve mermilerle ilgili olarak tanık ifadelerine ve soruşturmayı yürüten yetkililerin açıklamalarına başvurdu. Bu sürecin sonunda, yargıç Baldwin'in suçsuz olduğuna hükmetti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’da Sıcak ve Nemli Havadan Kaçanların Sahillere Akını Devam Ediyor

Antalya’da Sıcak ve Nemli Havadan Kaçanların Sahillere Akını Devam Ediyor