Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Ukrayna ordusu Rusya'ya saldırı düzenledi

Ukrayna ordusu Rusya'ya saldırı düzenledi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Ukrayna ordusunun Rusya’nın batısındaki Kursk bölgesinde sınır ötesi bir saldırı gerçekleştirdiğini açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ukrayna ordusu Rusya'ya saldırı düzenledi
KAYNAK: Haber Merkezi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Ukrayna ordusunun Rusya'nın batısında yer alan Kursk bölgesinde sınır ötesi bir saldırı yürüttüğünü doğruladı. Cumartesi gecesi video konferans aracılığıyla yaptığı açıklamada Zelenski, Ukrayna'nın savaşı 'saldırganın topraklarına' doğru ittiğini belirtti. Ukraynalı askerlerin Salı günü Rusya'nın sınırlarına girerek gerçekleştirdiği operasyon altı gündür devam ediyor ve ordunun Rusya'nın 10 kilometre derinliğine kadar ilerlediği bildirildi.

Ukrayna ordusu Rusya'ya saldırı düzenledi

Zelenski, Ukrayna'nın 'savaşçılarına' teşekkür ederken, Rusya'daki operasyonlar hakkında ülkenin en üst düzey askeri komutanı Oleksandr Syrskyi ile görüştüğünü duyurdu. Zelenski, Ukrayna'nın adaleti sağlayabileceğini ve saldırgan üzerinde gerekli baskıyı uygulayabileceğini vurguladı.

Rusya'nın ise dün gece başkent Kiev dahil olmak üzere Ukrayna'nın altı bölgesine füze ve insansız hava aracı saldırıları düzenlediği bildiriliyor. Çatışmaların Cumartesi gecesi de devam ettiği belirtilirken, Kursk Valisi Aleksei Smirnov, Ukrayna'nın 'hain' saldırısında yaralananlar olduğunu açıkladı. Rusya Savunma Bakanlığı, Ukraynalı askerlerin püskürtülmesi için mücadelenin sürdüğünü ve 24 saat içinde 280 Ukraynalı askerin hayatını kaybettiğini belirtti, ancak bu sayı doğrulanamadı.

Kursk’taki çatışmaların nükleer santrale yaklaşması nedeniyle Birleşmiş Milletler (BM) bünyesindeki Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (IAEA), taraflara nükleer bir kazanın yaşanmaması için dikkatli olmaları uyarısında bulundu. Kursk’taki bazı kişilerin tahliye edilerek trenlerle Moskova’ya gönderildiği, çatışmaların devam ettiği belirtiliyor. Ukrayna ordusunun Rusya’da bir askeri depoyu hedef alarak yüzlerce kanatlı bombayı yok ettiği, Rusya'nın ise Ukrayna'daki Kostyantynivka kasabasındaki bir alışveriş merkezini hedef alarak 14 kişinin ölümüne ve 43 kişinin yaralanmasına neden olduğu bildirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Demiröz Ailesi’nin mutlu gecesi

Demiröz Ailesi’nin mutlu gecesi