Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Türkiye ve Kazakistan Genişletilmiş Stratejik Ortaklık İlişkilerini Derinleştirmeye Devam Edecek

Türkiye ve Kazakistan Genişletilmiş Stratejik Ortaklık İlişkilerini Derinleştirmeye Devam Edecek

Türkiye ve Kazakistan, stratejik ortaklık ilişkilerini daha da derinleştirme kararı aldı. Astana'da gerçekleşen ikili toplantıda, iki ülke arasında ticaret, yatırım ve kültürel işbirliği konuları ele alındı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye ve Kazakistan Genişletilmiş Stratejik Ortaklık İlişkilerini Derinleştirmeye Devam Edecek
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Türkiye ve Kazakistan, başkent Astana’da gerçekleştirdikleri ikili siyasi istişare toplantısında genişletilmiş stratejik ortaklıklarını daha da derinleştirme konusunda mutabık kaldılar. Toplantı, Türkiye Dışişleri Bakanı Yardımcısı Nuh Yılmaz ve Kazakistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Alibek Bakayev’in eş başkanlığında düzenlendi.

Toplantıda, iki ülkenin siyasi etkileşimi, ticaret, ekonomi, yatırım, kültürel ve insani alanlarda işbirliği konuları ele alındı. Türk tarafı, Kazakistan’ın tarım sektöründeki büyük projelere yatırım yapma konusundaki ilgisini dile getirdi. Ayrıca, uluslararası ve bölgesel gündemdeki güncel konular hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Türk Devletleri Teşkilatı İşbirliği mesajı

Toplantıda, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) çerçevesinde karşılıklı yarar sağlayan işbirliğinin sürdürülmesi teyit edildi. Taraflar, Kazakistan ile Türkiye arasındaki tarihsel kardeşlik ve karşılıklı yarara dayalı işbirliği temelinde genişletilmiş stratejik ortaklık ilişkilerinin derinleştirilmesine devam edeceklerini belirttiler.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz, Kazakistan’daki temasları kapsamında Türkiye’nin Astana Büyükelçiliği ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Astana Program Koordinatörlüğünü ziyaret etti. Büyükelçilikte, Yılmaz’ı Mustafa Kapucu karşıladı ve elçilik mensuplarıyla tanışarak çeşitli konularda bilgi alışverişinde bulundu.

TİKA’nın Faaliyetleri

Yılmaz, TİKA Astana Program Koordinatörü Hüseyin Hikmet Özdenoğlu ile de bir araya gelerek, Kazakistan’daki TİKA faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Bu görüşme, iki ülke arasındaki işbirliği ve destek faaliyetlerinin güçlendirilmesi yönünde önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sakarya'da Sevgilisini Başından Vurarak Ağır Yaralayan Cani Tutuklandı

Sakarya'da Sevgilisini Başından Vurarak Ağır Yaralayan Cani Tutuklandı