Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi Öğrenci Kabul Sonuçları Açıklandı

Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi Öğrenci Kabul Sonuçları Açıklandı

Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi, öğrenci kabul sonuçlarını açıkladı. İlk yıl Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği bölümlerinde 87 öğrenci eğitim alacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi Öğrenci Kabul Sonuçları Açıklandı
KAYNAK: İHA

Türkiye ve Azerbaycan arasında bilimsel ve eğitim iş birliğini derinleştirecek olan Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi, ilk öğrenci kabul sonuçlarını açıkladı. 

Yükseköğretim Kurulu ve Azerbaycan Bilim ve Eğitim Bakanlığı'nın ortak projesi olarak kurulan üniversiteye yoğun bir ilgi gösterildi.

Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi’ne Yoğun İlgi

Bakü’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in öncülüğünde kurulan Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi, öğrenci kabul sonuçlarını duyurdu. Üniversitede ilk yıl Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği bölümlerinde toplam 87 öğrenci eğitim alacak. Bilgisayar Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinde 30’ar öğrenci, Gıda Mühendisliği bölümünde ise 27 öğrenci kabul edilecek.

Azerbaycan’da Yüksek Başarı Puanları

Azerbaycan’daki yükseköğretime giriş sınavlarında en yüksek puanın 700 olduğu ülkede, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi’nin Bilgisayar Mühendisliği bölümü en yüksek 684,9, Endüstri Mühendisliği bölümü ise 663,7 puanla öğrenci aldı. Gıda Mühendisliği bölümünde ise en yüksek puan 632,8 oldu. Bu puanlar, üniversitenin bölümlerine olan yoğun ilgiyi ve yüksek başarıyı gösteriyor.

Üniversite Eğitim Programları

Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi, Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinin eğitim programlarını kendi bünyesinde sunacak. 2024-2025 akademik yılında açılacak programlar, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarafından Bilgisayar Mühendisliği, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından Endüstri Mühendisliği ve Hacettepe Üniversitesi tarafından Gıda Mühendisliği alanlarında gerçekleştirilecek. Bu çerçevede üniversite, “çatı üniversite” olarak görev yapacak ve programlarını başarıyla tamamlayan öğrenciler, ilgili üniversitelerin diplomalarına sahip olacaklar.

Kuruluş ve İş Birliği Detayları

Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi’nin kuruluşuna ilişkin mutabakat zaptı, 19 Şubat 2024’te Ankara’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in katılımıyla imzalanmıştı. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar ve Azerbaycan Bilim ve Eğitim Bakanı Emin Amrullayev’in imza attığı anlaşma, iki ülke arasındaki bilimsel ve teknolojik iş birliğini yeni bir seviyeye taşıyacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail Başbakanı Netanyahu: Hamas ile Anlaşma Yok

İsrail Başbakanı Netanyahu: Hamas ile Anlaşma Yok