Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Trump'tan Kamala Harris'in Irksal Kimliği Üzerine Tartışmalı Açıklamalar

Trump'tan Kamala Harris'in Irksal Kimliği Üzerine Tartışmalı Açıklamalar

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Chicago'daki bir kongrede Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in ırksal kimliği hakkında tartışmalı yorumlarda bulundu. Trump'ın açıklamaları, Harris'in ırksal kimliği ve siyasi duruşu hakkında yeni bir tartışma başlattı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Trump'tan Kamala Harris'in Irksal Kimliği Üzerine Tartışmalı Açıklamalar
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Çarşamba günü Chicago'daki Ulusal Siyah Gazeteciler Birliği kongresinde, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in ırksal kimliği hakkında tartışmalı açıklamalarda bulundu. Trump, Harris'in “yakın zamanda siyah olana kadar” sadece Asya-Amerikalı kimliğine vurgu yaptığını öne sürdü.

Trump, Harris için şu ifadeleri kullandı: "Birkaç yıl önce siyaha dönüşene kadar onun siyah olduğunu bilmiyordum ve şimdi siyah olarak tanınmak istiyor." Trump, Harris'in kimliği hakkında belirsizlik ifade ederek, "O yüzden bilmiyorum. Hindistanlı mı, yoksa siyah mı?" şeklinde konuştu. Trump, Harris'in “iki kimliğine de saygı duyduğunu” belirterek, “Ancak görünüşe göre o duymuyor, çünkü o tam anlamıyla Hindistanlıydı ve bir anda U dönüşü yapıp siyaha dönüştü” ifadelerini kullandı.

Harris Tepki Gösterdi

Kamala Harris, Trump'ın açıklamalarını eleştirerek, "Trump alıştığımız bölücü ve saygısız şovunu yapıyor" dedi. Harris, ABD'nin ilk siyah ve ilk Asya-Amerikalı Başkan Yardımcısı olarak, ebeveynlerinin Hindistan ve Jamaika kökenli olduğunu belirtti.

Harris'in Akademik ve Siyasi Geçmişi

Kamala Harris, tarihi olarak siyah öğrencilerin kabul olduğu Howard Üniversitesi'ne gittikten sonra çoğunlukla siyah öğrencilerden oluşan Alpha Kappa Alpha kardeşliğine katıldı. 2017 yılında Senato'ya girdikten sonra Siyah Kongre Grubu'nun da bir parçası oldu.

Beyaz Saray'ın Tepkisi

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Trump'ın sözleriyle ilgili olarak, "Kimsenin kimseye kim olduğunu söyleme hakkı yok" açıklamasında bulundu. Bu yorum, Trump'ın ırksal kimlik ve siyasi duruş hakkında yaptığı açıklamaların ardından gelen resmi bir tepki olarak değerlendirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cemal Coşkun Kimdir? Cemal Coşkun​​​​​​​ Kaç Yaşında? Cemal Coşkun​​​​​​​ Nereli?

Cemal Coşkun Kimdir? Cemal Coşkun​​​​​​​ Kaç Yaşında? Cemal Coşkun​​​​​​​ Nereli?