Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Trump ve Netanyahu'nun Gazze'de Ateşkes ve Esir Takası Anlaşmasını Görüştüğü İddia Edildi

Trump ve Netanyahu'nun Gazze'de Ateşkes ve Esir Takası Anlaşmasını Görüştüğü İddia Edildi

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir takası anlaşmasını ele aldıkları iddia edildi. İsrail Başbakanlık Ofisi ise bu görüşmenin gerçekleşmediğini belirtti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Trump ve Netanyahu'nun Gazze'de Ateşkes ve Esir Takası Anlaşmasını Görüştüğü İddia Edildi
KAYNAK: AA

Eski ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasında Gazze Şeridi’nde ateşkes ve esir takası anlaşması üzerine bir telefon görüşmesi yapıldığı iddia edildi. Axios haber sitesinin Amerikalı yetkililere dayandırdığı haberde, görüşmenin dün gerçekleştirildiği belirtildi.

Görüşmede, Trump ile Netanyahu’nun, Gazze’de karşılıklı esir takası ve ateşkes anlaşması konusunda fikir alışverişinde bulunduğu iddia edildi. Amerikalı yetkililerden biri, Trump’ın Netanyahu’ya anlaşmayı kabul etmesi yönünde tavsiyelerde bulunduğunu öne sürdü.

'Netanyahu’nun Trump ile İlişkisini Düzeltme Çabası'

Aynı haberde, Netanyahu’nun Trump ile arasındaki gerginliği gidermek ve ilişkilerini düzeltmek için yoğun çaba sarf ettiği iddia edildi. İki liderin arasındaki ilişkiler, Trump’ın ABD Başkanlığı görevinden ayrılmasından sonra gerilmişti.

İsrail'den Yalanlama

Ancak İsrail Başbakanlık Ofisi, bu iddiaları kesin bir dille yalanladı. Yapılan açıklamada, “Basında çıkan haberlerin aksine Başbakan Binyamin Netanyahu, dün eski Başkan Donald Trump ile konuşmadı.” ifadesine yer verildi.

Amerikan Axios haber sitesi ise iki Amerikalı yetkiliye dayanarak, Trump ve Netanyahu’nun Gazze Şeridi’nde ateşkes ve esir takası anlaşmasını görüştüğünü yazmıştı. Haberin ardından, İsrail’in yalanlama açıklaması gelmesi, iddiaların doğruluğuna dair soru işaretleri yarattı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Yeni Gelişme!

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Yeni Gelişme!