Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya Trump Suikast Girişiminin Ardından Şi Jinping’den Gelen Güzel Notu Açıkladı

Trump Suikast Girişiminin Ardından Şi Jinping’den Gelen Güzel Notu Açıkladı

Eski ABD Başkanı Donald Trump, geçen haftaki suikast girişiminin ardından Çin lideri Şi Jinping’in kendisine yazdığı “güzel notu” kamuoyuna duyurdu. Trump, Şi ve Rusya'nın liderleri hakkında olumlu yorumlarda bulundu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Trump Suikast Girişiminin Ardından Şi Jinping’den Gelen Güzel Notu Açıkladı
KAYNAK: Haber Merkezi

Eski ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz hafta Michigan'da düzenlediği mitingde, Çin lideri Şi Jinping'in kendisine "güzel bir not" yazdığını ifade etti.

Suikast girişiminden sonra bu notun kendisini motive ettiğini belirten Trump, Şi’nin bu hareketini takdirle karşıladığını söyledi.

Trump’tan Şi ve Putin’e Övgü

Michigan'daki mitingde, Şi Jinping için daha önce söylediği "1.4 milyar insanı demi yumrukla yöneten zeki bir adam" sözlerini hatırlatan Trump, ABD Başkanı Joe Biden'ın Şi'nin yanında "bebek" gibi kaldığını öne sürdü. Trump, Şi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in "zeki, sert ve ülkelerini seven figürler" olduğunu belirtti.

Viktor Orban’a Destek

Trump, Macaristan’ın popülist lideri Viktor Orban’a da destek verdi. Orban’ın "bizi koruyacak birine ihtiyacımız var" dediğini ve bu görüşünün haklı olduğunu ifade etti. Trump, Avrupa Birliği Komisyonu'nun, Orban’ın Vladimir Putin ile Brüksel'den habersiz görüştüğü gerekçesiyle Macaristan'ın dönem başkanlığını boykot etme kararını aldığına da değindi.

Trump’ın Geçmişteki Benzer Açıklamaları

Trump’ın Şi hakkındaki yorumları, 2018 yılında Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’dan “aşk mektupları” aldığını söylediği açıklamalarını akıllara getirdi. 2018 Eylül’deki bir mitingde, "Biz aşık olduk. Gerçekten. Bana güzel mektuplar yazdı" şeklinde konuşmuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şırnak'ta Gabar Dağı'nda Sondaj Kulesinin Devrilmesi Sonucu 3 Yaralı

Şırnak'ta Gabar Dağı'nda Sondaj Kulesinin Devrilmesi Sonucu 3 Yaralı