Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Trump 2020 Seçimlerine Müdahale Konusunda "Her Türlü Hakka" Sahip Olduğunu Savundu

Trump 2020 Seçimlerine Müdahale Konusunda "Her Türlü Hakka" Sahip Olduğunu Savundu

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2020 başkanlık seçimlerine müdahale hakkı olduğuna dair açıklamalar yaptı. Trump, suçlamalara ve anket sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Trump 2020 Seçimlerine Müdahale Konusunda "Her Türlü Hakka" Sahip Olduğunu Savundu
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2020 başkanlık seçimleriyle ilgili tartışmalı açıklamalarda bulundu. Fox News televizyonuna verdiği mülakatta Trump, 2020 seçimlerine müdahale etme konusunda "her türlü hakka" sahip olduğunu savundu.

Cumhuriyetçilerin başkan adayı olan Trump, açıklamalarında, “Her türlü hakka sahip olduğunuz bir başkanlık seçimine müdahale ettiğiniz için suçlandığınızı ve anket sonuçlarınızın yükseldiğini kim duymuş?” ifadelerini kullandı. Trump, genellikle suçlamalar altında olan bir adayın anket sonuçlarının düşeceği yönündeki genel kanaati reddederek, kendi durumunda anketlerde yükseliş gösterdiğini belirtti.

2020 Seçimlerine Müdahale Suçlamaları

Trump, 1 Ağustos 2023'te, Washington DC Bölge Mahkemesi'ne sunulan 45 sayfalık iddianamede, 2020 başkanlık seçimlerine müdahale etmekle suçlandı. Söz konusu iddianamede, Trump'a dört suçlama yöneltilmişti. Suçlamalar arasında, "ABD'yi yanıltmak için komplo kurma", "resmi soruşturmayı engellemek için komplo kurma", "resmi soruşturmayı engellemeye teşebbüs" ve "seçmenlerin anayasal haklarını kullanmalarını engellemek için komplo kurma" iddiaları bulunuyor.

Yüksek Mahkeme Kararı

ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın 6 Ocak Kongre baskınındaki rolü ve 2020 başkanlık seçimlerine müdahale iddiaları hakkında bazı konularda dokunulmazlık hakkına sahip olduğuna hükmetmişti. Mahkeme, 3’e karşı 6 oyla, Trump'ın resmi eylemleri nedeniyle kovuşturmaya karşı dokunulmazlık hakkına sahip olduğunu ancak bu dokunulmazlığın özel davranışları için geçerli olmadığına karar verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'nın İç Kesimlerine Kuvvetli Yağış Uyarısı

Antalya'nın İç Kesimlerine Kuvvetli Yağış Uyarısı