Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya TikTok'taki Video Sayesinde Kızının Hastalığını Ortaya Çıkardı

TikTok'taki Video Sayesinde Kızının Hastalığını Ortaya Çıkardı

29 yaşındaki Morgan Rachal, TikTok'ta gördüğü bir videoda Sanfilippo sendromlu bir çocuğun, 20 aylık kızı Lydia Rachal ile29 yaşındaki Morgan Rachal, TikTok'ta karşılaştığı bir video sayesinde, 20 aylık kızı Lydia Rachal'ın Sanfilippo sendromu belirtileri taşıdığını fark etti. Video, genetik hastalığa sahip başka bir çocuğun Lydia ile büyük benzerlikler gösterdiğini ortaya koydu. çarpıcı bir benzerlik taşıdığını fark etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TikTok'taki Video Sayesinde Kızının Hastalığını Ortaya Çıkardı
KAYNAK: Haber Merkezi

29 yaşındaki Morgan Rachal, TikTok'ta karşılaştığı bir video sayesinde, 20 aylık kızı Lydia Rachal'ın Sanfilippo sendromu belirtileri taşıdığını fark etti. Video, genetik hastalığa sahip başka bir çocuğun Lydia ile büyük benzerlikler gösterdiğini ortaya koydu. Morgan, bu videoyu izledikten sonra kızı Lydia’nın durumu hakkında endişelenmeye başladı ve doktoruna başvurdu.

Sanfilippo Sendromu Nedir?

Sanfilippo sendromu, çocukluk çağı Alzheimer'ı olarak da bilinir ve genellikle çocuklarda zihinsel gerilemeye yol açar. Bu sendrom, dolgun dudaklar, kalın kaşlar ve aşırı kıllanma gibi fiziksel belirtilerle kendini gösterir. Sendromun belirtileri genellikle iki ila altı yaşları arasında ortaya çıkar ve yavaş gelişim, davranış sorunları, entelektüel gerileme ve ilerleyici motor hastalıklarla ilerler.

Lydia Rachal'a Teşhis Kondu

Morgan Rachal, TikTok’taki videoları doktoruna gösterdikten sonra Lydia'ya tip B Sanfilippo sendromu teşhisi kondu. Morgan, "TikTok'taki çocuk ve Lydia arasında ikiz gibi bir benzerlik gördüm. Sendrom hakkında daha fazla bilgi edinmek istedim ve Lydia’ya teşhis konduğunda hayatımın en kötü günlerinden biri oldu" şeklinde konuştu. Lydia şu anda bilişsel gerileme belirtileri göstermese de, tedavi edilmediği takdirde bu belirtilerin ortaya çıkabileceğini belirtti.

Sendromun Etkileri ve Tedavi Süreci

Sanfilippo sendromu, çocuklarda genellikle zihinsel ve motor becerilerde gerilemeye neden olur. Çocukluk döneminde başlayan sendrom, zamanla daha ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Şu an için Lydia'nın durumu, sendromun etkilerini erken aşamalarda gösterip göstermeyeceği hakkında kesin bir bilgiye sahip değiliz. Ancak, tedavi süreciyle ilgili adımlar atılması önemlidir.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şeyh Hasina Vecid Kimdir?  Şeyh Hasina Neden İstifa Etti?

Şeyh Hasina Vecid Kimdir? Şeyh Hasina Neden İstifa Etti?