Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya Tayland'ın Yeni Başbakanı Paetongtarn Shinawatra: Ülkenin En Genç Lideri

Tayland'ın Yeni Başbakanı Paetongtarn Shinawatra: Ülkenin En Genç Lideri

Tayland’ın en genç başbakanı Paetongtarn Shinawatra, başkent Bangkok’ta düzenlenen resmi törenle göreve başladı. 37 yaşındaki Shinawatra, ülkenin 31. başbakanı olarak tarihe geçti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tayland'ın Yeni Başbakanı Paetongtarn Shinawatra: Ülkenin En Genç Lideri
KAYNAK: Haber Merkezi

Tayland’ın eski başbakanlarından Thaksin Shinawatra’nın kızı Paetongtarn Shinawatra, bugün başkent Bangkok’ta yapılan resmi törenle Tayland’ın 31. başbakanı olarak göreve başladı. 

37 yaşındaki Shinawatra, ülkenin en genç başbakanı olarak tarihe geçti.

Shinawatra'nın Açıklama Yaptı

Görev kabulü sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Shinawatra, “Tayland'ı her Taylandlı için eşit fırsatlar ülkesi ve mutluluk ülkesi yapmak için elimden gelenin en iyisini yapacağım,” dedi.

Törene katılan eski Başbakan Thaksin Shinawatra, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “23 yıl önce ben önde durdum, o arkada durdu. Bugün o önde duruyor, ben arkada duruyorum,” ifadelerini kullandı.

Paetongtarn Shinawatra’nın Özgeçmişi

Paetongtarn Shinawatra, Tayland’ın en zengin ailelerinden biri olan Shinawatra ailesinin en küçük kızı ve eski Başbakan Yingluck Shinawatra'nın yeğenidir. 1986 doğumlu Paetongtarn, yüksek öğrenimini İngiltere’de tamamladıktan sonra ülkesine dönerek Shinawatra ailesinin şirketlerinde yöneticilik yaptı.

2016’daki askeri darbenin ardından ülkesinden ayrılmak zorunda kalan babası ve halasının haklarındaki siyasi suçlamalarla birlikte aktif siyasete devam eden Paetongtarn, geçen yıl iktidar partisi Pheu Thai'nin genel kurulunda parti lideri olarak seçilmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fanta'nın Türkiye ve İtalya'daki Farklı İçerikleri Tartışma Yarattı

Fanta'nın Türkiye ve İtalya'daki Farklı İçerikleri Tartışma Yarattı