Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Suudi Arabistan'da Bir İlk! İlk Kez Güzellik Yarışmasına Katılacaklar!

Suudi Arabistan'da Bir İlk! İlk Kez Güzellik Yarışmasına Katılacaklar!

Suudi Arabistan tarihinde bir dönüm noktası: Rumi Al-Qahtani'nin Miss Asia 2024 güzellik yarışmasına katılması, ülkedeki kadınların sosyal ve kültürel alandaki rollerinin genişlemesini gösteriyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Suudi Arabistan'da Bir İlk! İlk Kez Güzellik Yarışmasına Katılacaklar!
KAYNAK: Haber Merkezi

Suudi Arabistan, geleneksel olarak "at" ve "deve" güzellik yarışmalarıyla tanınıyordu. Ancak son zamanlarda ülke, kadınların da uluslararası güzellik yarışmalarına katılmasıyla dikkat çekiyor. Bu değişimin öncülerinden biri de Rumi Al-Qahtani.

Şeriat kurallarıyla yönetilen Suudi Arabistan'da, kadınların kamusal alanda görünmesi ve toplum içinde yer alması uzun süre kısıtlanmıştı. Ancak son yıllarda ülkede yapılan reformlar, kadınların sosyal ve kültürel alandaki rollerini genişletiyor. Rumi Al-Qahtani, Suudi Arabistan'ın bu değişim sürecinde önemli bir figür olarak öne çıkıyor. Şeriat ile yönetilen bir ülkede büyüyen ve geleneklere sıkı sıkıya bağlı olan Al-Qahtani, uluslararası bir güzellik yarışmasına katılarak cesur bir adım attı.

Özgürlük İşareti Olarak Yorumlandı

Miss Asia 2024 güzellik yarışmasına katılan Rumi Al-Qahtani'nin sahnedeki varlığı, birçok kişi tarafından "özgürlük işareti" olarak yorumlandı. Al-Qahtani'nin podyuma çıkıp saçlarını savurması, Suudi Arabistan'da kadınların toplumdaki yerlerinin değiştiğine dair önemli bir gösterge olarak algılandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
DEM Parti İlçe binasında gözaltı

DEM Parti İlçe binasında gözaltı