Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Suudi Arabistan Medyası: Yahya Sinwar, Halid Meşal'in Hamas Siyasi Büro Başkanlığına Karşı

Suudi Arabistan Medyası: Yahya Sinwar, Halid Meşal'in Hamas Siyasi Büro Başkanlığına Karşı

Hamas'ın yeni siyasi büro başkanı için Yahya Sinwar'ın Halid Meşal'e karşı olduğu iddia edildi. Haniye'nin yerine geçecek isim, Şura Konseyi tarafından belirlenecek.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Suudi Arabistan Medyası: Yahya Sinwar, Halid Meşal'in Hamas Siyasi Büro Başkanlığına Karşı
KAYNAK: İHA

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin suikast sonucu hayatını kaybetmesinin ardından yerine kimin geçeceği konusu belirsizliğini koruyor. Suudi Arabistan'a bağlı Al Hadath televizyon kanalı, Hamas'ın Gazze lideri Yahya Sinwar'ın, siyasi büro başkanlığı için favori olarak gösterilen Halid Meşal'e karşı olduğunu öne sürdü.

Habere göre, Hamas liderleri dün Katar'da bir araya geldi. Bu toplantıda Sinwar, İran'la daha güçlü ilişkileri olan bir liderin başkanlığı devralmasını istediği mesajını verdi. Sinwar'ın bu tutumu, Hamas içindeki liderlik mücadelesinin bir yansıması olarak değerlendiriliyor.

Meşal ve el-Hayya Öne Çıkıyor

Hamas Siyasi Bürosu kurucu üyesi olan Halid Meşal, 2004-2017 yılları arasında siyasi büro başkanlığı yapmış ve 2021 yılında Hamas'ın yurt dışı sorumlusu olarak seçilmişti. Meşal'in yanı sıra, Hamas içinde güçlü bir isim olan Halil el-Hayya da Haniye'nin yerine geçecek önde gelen adaylar arasında bulunuyor.

Şura Konseyi Karar Verecek

Haniye'nin yerine geçecek yeni lider, siyasi büro, dini ve siyasi figürlerin yer aldığı danışma organı olan Şura Konseyi tarafından belirlenecek. Bu süreçte Hamas'ın içindeki dengeler ve dış ilişkiler büyük rol oynayacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır'da Türk Kızılay Çalışanlarını Ziyaret Etti

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır'da Türk Kızılay Çalışanlarını Ziyaret Etti