Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya Suriye'nin Doğusunda PK*/Y*G ve Arap Aşiretleri Arasında Şiddetli Çatışmalar

Suriye'nin Doğusunda PK*/Y*G ve Arap Aşiretleri Arasında Şiddetli Çatışmalar

Suriye'nin Deyrizor ilinde PK*/Y*G ile Arap aşiretleri arasında başlayan çatışmalar, bölgede büyük bir gerilime yol açtı. Ter*r örgütü PK*/Y*G'nin baskısı altında olan aşiretler, bir dizi köyde karşı saldırıya geçti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Suriye'nin Doğusunda PK*/Y*G ve Arap Aşiretleri Arasında Şiddetli Çatışmalar
KAYNAK: AA

Suriye'nin doğusundaki Deyrizor ilinde, PK*/Y*G'nin işgal ettiği bölgelerde Arap aşiretleri ile terör örgütü arasındaki gerilim giderek artıyor.

7 Ağustos'ta sabah saatlerinde başlayan çatışmalarda, doğu ve güneydoğu kırsalında toplam 9 farklı noktada şiddetli çatışmalar yaşandı.

PK*/Y*G'nin Saldırılara Karşı Yanıtı

Arap aşiretleri, Busayra, İbrehiyye, Elharice, Tayyane, Ebu Hammam, Gazanic, Keşkiyye, Ziban ve Ellatva köylerinde PK*/Y*G'nin sözde yol kontrol noktaları ile karargahlarına saldırılar düzenledi. Bu köylerde yaşanan şiddetli çatışmalar, bölgenin istikrarını ciddi şekilde tehdit ediyor.

PK*/Y*G'nin İşgali ve Bölgedeki Durum

PK*/Y*G, ABD ordusunun desteğiyle DE*Ş'la mücadele adı altında Deyrizor'daki Arap nüfusunu işgal etmiş durumda. Ter*r örgütü, işgal ettiği bölgelerde çocuk yaşta olan Arapları zorla sil*h altına alıyor. Ayrıca, bölgedeki kuyuları ele geçirerek elde ettiği petrolü, ABD yaptırımlarına rağmen Şam yönetimine kaçakçılar aracılığıyla satıyor. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İngiltere’de Protestolarda Polise Yumruk Atan İngiliz’e 3 Yıl Hapis Cezası Verildi

İngiltere’de Protestolarda Polise Yumruk Atan İngiliz’e 3 Yıl Hapis Cezası Verildi