Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Starbucks CEO'su Laxman Narasimhan Görevinden Ayrıldı

Starbucks CEO'su Laxman Narasimhan Görevinden Ayrıldı

Starbucks CEO'su Laxman Narasimhan görevinden ayrıldı. Chipotle'dan Brian Niccol yeni CEO olarak atandı. Şirketin finansal sonuçları, son iki çeyrekte yaşanan düşüşle dikkat çekti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Starbucks CEO'su Laxman Narasimhan Görevinden Ayrıldı
KAYNAK: AA

Starbucks'ın Üst Yöneticisi (CEO) Laxman Narasimhan, görevinden ayrıldığını açıkladı.

Şirketten yapılan resmi açıklamaya göre, Narasimhan'ın hem CEO'luk hem de yönetim kurulu üyeliği görevlerinden ayrıldığı bildirildi.

Brian Niccol Yeni CEO Olarak Atandı

Starbucks'ın yeni CEO'su olarak Chipotle'ın mevcut üst yöneticisi Brian Niccol atandı. Niccol'un yeni görevine 9 Eylül'de başlaması planlanıyor. Açıklamada, Starbucks Mali İşler Direktörü (CFO) Rachel Ruggeri'nin, Niccol'un atanacağı tarihe kadar geçici CEO olarak görev yapacağı belirtildi.

Ocak-Mart Döneminde Gelirler Yüzde 2 Azaldı

Starbucks, son iki çeyrekte finansal sonuçlarında düşüş yaşadı. Şirket, Ocak-Mart döneminde gelirlerinin yüzde 2 azaldığını ve küresel satışlarının yüzde 4 düşüş gösterdiğini bildirdi. Bu, 2020 yılının sonundan bu yana ilk kez yaşanan bir düşüş olarak kaydedildi.

Nisan-Haziran döneminde ise Starbucks'ın geliri yüzde 0,6 azalmış, küresel satışları ise yüzde 3 gerilemiştir. Şirket, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından ortaya çıkan protesto ve boykot kampanyalarından olumsuz etkilenmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
YouTube'daki çocuk kanallarında uygunsuz içerikler ortaya çıktı

YouTube'daki çocuk kanallarında uygunsuz içerikler ortaya çıktı