Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Singapur Havayolları Türbülansa Giren Uçaktaki Yolculara Tazminat Ödeyecek

Singapur Havayolları Türbülansa Giren Uçaktaki Yolculara Tazminat Ödeyecek

Singapur Havayolları, Londra-Singapur seferi sırasında yaşanan şiddetli türbülansın ardından yolculara 10-25 bin dolar arasında tazminat ödemeyi planlıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Singapur Havayolları Türbülansa Giren Uçaktaki Yolculara Tazminat Ödeyecek
KAYNAK: İHA

Singapur Havayolları, 20 Mayıs 2024 tarihinde Londra-Singapur seferi sırasında türbülansa giren ve bir kişinin hayatını kaybettiği uçakta bulunan yolculara tazminat ödemeyi teklif etti.

Olayda yer alan 211 yolcu ve 18 mürettebatın mağduriyetlerini gidermek amacıyla, hafif yaralananlara 10 bin dolar, ciddi yaralananlara ise 25 bin dolar tazminat ödeneceği açıklandı.

Şiddetli Türbülans Yaşandı

Singapur Havayolları tarafından yapılan açıklamada, türbülans nedeniyle bir kişinin yaşamını yitirdiği ve hafif yaralanan yolculara 10 bin dolar tazminat teklifinde bulunulduğu belirtildi. Firma, “20 Mayıs 2024 tarihinde SQ321 sefer sayılı uçuşta yaşanan travmatik deneyim nedeniyle tüm yolculardan içten bir şekilde özür dileriz. Bu süre zarfında tam destek ve yardım sağlamakta kararlıyız. Tazminat tekliflerini 10 Haziran 2024'te yolculara gönderdiğimizi teyit ediyoruz” ifadesini kullandı.

Uçuş Ücretleri İade Edilecek

Singapur Havayolları, ayrıca tüm yolculara uçuş ücretinin tamamının iade edileceğini ve Avrupa Birliği veya Birleşik Krallık yasaları çerçevesinde gecikme tazminatı ödeneceğini belirtti. Bangkok'tan ayrılmak zorunda kalan yolculara acil masraflarını karşılamaları için bin Singapur doları bütçe sağlandığı, yaralı yolcuların tıbbi masraflarının karşılandığı ve aile üyelerinin Bangkok'a uçmalarının sağlandığı açıklandı.

Bir Yolcu Hayatını Kaybetti

20 Mayıs'ta Londra'dan havalanan Singapur Havayolları’na ait SQ321 sefer sayılı Boeing 777-300ER tipi uçak, Myanmar üzerinde şiddetli türbülansa girdi ve 4.6 saniyede 54 metre irtifa kaybetti. Olay sırasında 104 yolcu yaralandı ve 73 yaşındaki bir İngiltere vatandaşı geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Uçak, 21 Mayıs'ta yerel saatle 15.45'te Bangkok’taki Suvarnabhumi Uluslararası Havalimanı'na acil iniş yaptı.

Olayın ardından yapılan açıklamalarda, kemerini takmayan yolcu ve mürettebatın türbülans sırasında oldukları yerden fırlayarak kabin tavanına çarptıkları belirtildi. Havayolu şirketi, olayda yaralanan 11 yolcunun hala Bangkok'taki hastanelerde tedavi gördüğünü açıkladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fabrikalar 30 yıldır cezalara aldırmadan kirletmeye devam ediyor

Fabrikalar 30 yıldır cezalara aldırmadan kirletmeye devam ediyor