Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Şili'de Orman Yangınları: 10 Ölü ve Olağanüstü Hal İlanı

Şili'de Orman Yangınları: 10 Ölü ve Olağanüstü Hal İlanı

Şili'nin orta ve güney bölgelerinde çıkan orman yangınlarında 10 kişi hayatını kaybetti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Şili'de Orman Yangınları: 10 Ölü ve Olağanüstü Hal İlanı
KAYNAK: İHA

Şili'nin orta ve güney bölgelerinde çıkan orman yangınlarında 10 kişi hayatını kaybetti. Valparaiso eyalet yönetimi, yangınlarda hayatını kaybedenlerin sayısını açıklarken, alevlerin yerleşim yerlerine sıçradığı bildirildi. Estrella ve Navidad kasabalarında çıkan yangınlarda ise yaklaşık 30 ev kül oldu.

Ulusal Ormancılık Kurumu (CONAF), sadece Valparaiso'da 7 bin hektarlık alanın yangınlar nedeniyle kül olduğunu belirtti. Yangınlarla mücadele için bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric, yangınlarla mücadele etmek amacıyla olağanüstü hal (OHAL) ilan edildiğini açıkladı. Başkan Boric, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yangınlarla etkili bir şekilde mücadele edebilmek için alınan bu kararı duyurdu. Olağanüstü hal ilanı, yangınların kontrol altına alınması ve etkilerinin en aza indirilmesi için acil önlemlerin alınmasını sağlayacak. Bu tür afet durumlarında hızlı ve koordineli bir şekilde müdahale yapılabilmesi için ilgili yetkililere geniş yetkiler tanınır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beşiktaş ile Trabzonspor Heyecan Dolu Karşılaşmada Karşı Karşıya Gelecek!

Beşiktaş ile Trabzonspor Heyecan Dolu Karşılaşmada Karşı Karşıya Gelecek!