Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya Senatör Ron Johnson'dan Trump'a Suikast Girişimi Raporu

Senatör Ron Johnson'dan Trump'a Suikast Girişimi Raporu

ABD Başkan Adayı Donald Trump’a yönelik suikast girişimi sonrası ABD’li Senatör Ron Johnson, olayla ilgili ulaştığı ön bulguları kamuoyuna açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Senatör Ron Johnson'dan Trump'a Suikast Girişimi Raporu
KAYNAK: İHA

Senatör Ron Johnson, ABD Başkan Adayı Donald Trump’a yönelik suikast girişimi sonrası hazırladığı raporu sosyal medya platformu X üzerinden yayınladı. Johnson ve ekibi, olası güvenlik zafiyetini araştırmak üzere federal ve yerel hükümet yetkilileriyle görüştü.

Raporun 1. maddesinde, "Gizli Servis, olay günü yerel özel tim SWAT ve keskin nişancılara yönelik sabah toplantısına katılmadı" ifadelerine yer verildi.

Raporun 2. maddesinde, "Yerel kolluk kuvvetleri olay günü iletişimin uyumlu olmadığını ve Gizli Servis ile doğrudan bağlantı kuramadıklarını söyledi" denildi. Ekiplerin ayrı kanallar üzerinden iletişimde olduğu belirtilerek, bu durumun olası bir güvenlik zafiyetine işaret ettiği vurgulandı.

Raporun 3. maddesinde, "Yerel kuvvetler suikast girişimi zanlısı Thomas Matthew Crooks hakkında merkez komutaya bilgi geçti ve Gizli Servis'in de bu bilgiden haberdar olduğu teyit edildi" ifadeleri yer aldı. Crooks'un hareketlerinden şüphelenen yerel keskin nişancı ekibi, durumu merkez komutaya bildirdi ve Gizli Servis'in de bu bilgiden haberdar olduğunu belirtti. Raporun 4. maddesinde, "Gizli Servis yerel emniyet güçleri ile birlikte Crooks'un bulunduğu binanın çatısında görüldü" denildi. Gizli Servis'in ne zaman ve nasıl çatıya çıktığı bilinmiyor ifadesine yer verildi ve Crooks'un yüzünün tanımlanmasında neden ATF'nin görevlendirildiği belirsiz kaldı.

Raporun 5. maddesinde, "Yerel kolluk kuvvetlerine göre Gizli Servis başlangıçta mitinge keskin nişancı göndermeyi planlamıyordu" denildi. Gizli Servis'in planını neden ve ne zaman değiştirdiğinin belirsiz olduğu kaydedildi.

ABD Başkan Adayı Donald Trump, 13 Temmuz'da Pensilvanya eyaletinin Butler şehrinde düzenlediği seçim mitingi sırasında silahlı saldırıya uğramıştı. Trump, TV kanalına verdiği röportajda güvenlik zafiyeti imasında bulunarak, "Biri o çatıya nasıl çıktı? Ve bu neden rapor edilmedi? Bunun bir hata olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ÇAYKUR yarın yaş çayda serbest alıma geçiyor

ÇAYKUR yarın yaş çayda serbest alıma geçiyor