Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya SDG Komutanı’ndan Açıklama: ABD Türkiye’ye Satılan F-16’ların Bize Karşı Kullanılmayacağına Dair Güvence Verdi

SDG Komutanı’ndan Açıklama: ABD Türkiye’ye Satılan F-16’ların Bize Karşı Kullanılmayacağına Dair Güvence Verdi

Türkiye'nin başına ödül koyduğu SDG Komutanı Mazlum Abdi, ABD'ye karşı garanti verdi. Abdi, ABD'nin kendilerine Türkiye'ye satılan F-16 savaş uçaklarının SDG'ye karşı kullanılmayacağına dair güvence verdiğini belirtti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
SDG Komutanı’ndan Açıklama: ABD Türkiye’ye Satılan F-16’ların Bize Karşı Kullanılmayacağına Dair Güvence Verdi
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye'nin başına ödül koyduğu ve İçişleri Bakanlığı'nın 'aranan teröristler' listesinde bulunan SDG Komutanı Mazlum Abdi, ABD'nin kendilerine Türkiye'ye satılan F-16 savaş uçaklarının SDG'ye karşı kullanılmayacağının garantisini verdiğini iddia etti.

Şarku'l Avsat'ın aktardığına göre Zoom üzerinden basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Abdi, "ABD'nin kendilerine ne şimdi ne de yakın gelecekte Suriye'den çekilmeyeceklerine dair güvence verdiğini" söyledi.

Türkiye ve İran Destekli Milislerden Tehdit Aldık

Abdi ayrıca son zamanlarda Türkiye'nin yanı sıra İran destekli milisler ve Suriye ordusu tarafından da kendilerinin hedef alındığını belirtti.

Ankara-Washington İlişkileri: SDG Üzerinden Gerilim Devam Ediyor

ABD'nin, omurgasını Türkiye'nin terör örgütü olarak sınıflandırdığı YPG'nin oluşturduğu SDG ile kuzey Suriye'deki işbirliği, uzun süredir Ankara-Washington hattında öne çıkan başlıklardan biri. Türkiye bu ilişkinin sonlandırılmasını isterken bu talep henüz karşılık görmedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’da Kuvvetli Yağış: Aksu İlçesi Sular Altında

Antalya’da Kuvvetli Yağış: Aksu İlçesi Sular Altında