Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Rusya'dan Olası Erdoğan-Esad Görüşmesine Destek: "Şam-Ankara İlişkilerinin Normalleşmesinden Yanayız"

Rusya'dan Olası Erdoğan-Esad Görüşmesine Destek: "Şam-Ankara İlişkilerinin Normalleşmesinden Yanayız"

Rusya, olası Erdoğan-Esad görüşmesine ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu açıkladı. Şam ve Ankara arasındaki ilişkilerin normalleşmesi konusunda Moskova, İran ve Irak ile temas halinde.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Rusya'dan Olası Erdoğan-Esad Görüşmesine Destek: "Şam-Ankara İlişkilerinin Normalleşmesinden Yanayız"
KAYNAK: Haber Merkezi

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad arasında olası bir görüşmenin organizasyonu için Moskova'nın ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu açıkladı.

Bogdanov, Moskova'da bu tür üçlü görüşmelere, yani Şam ve Ankara'nın resmi temsilcilerinin yer aldığı müzakerelere ev sahipliği yapmaktan memnun olacaklarını ifade etti.

"Ciddi Hazırlık Gerekiyor"

Bogdanov, böyle bir görüşmenin ciddi hazırlık gerektirdiğini belirterek, "Liderler buluşsaydı çok iyi olurdu, ancak böyle bir görüşme için ciddi hazırlığa ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Moskova'da bu tür görüşmeleri gerçekleştirmeye her zaman hazırız" dedi. Ayrıca Rusya'nın, Şam-Ankara ilişkilerinin normalleşmesi için İran ve Irak'la temas halinde olduğunu da ekledi.

Normalleşme Sinyalleri

Erdoğan, 7 Temmuz'da yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Suriye ile normalleşme sürecine ilişkin Esad'a 'her an bir davette bulunabileceklerini' ifade etmişti. Esad ise bu teklife olumlu yaklaştığını, ancak uluslararası hukuk ve egemenlik ilkelerine dayalı olarak hareket edilmesi gerektiğini söylemişti.

Esad, "İlişkiler 13 yıl önce neden seyrinden saptı? Hiçbir Türk yetkilinin bu konuda açıkça konuştuğunu duymadık" diyerek, olası bir görüşmenin temelinin doğru atılması gerektiğine dikkat çekmişti. Bu süreçte, iki liderin Moskova'da bir araya geleceği iddiaları gündeme gelirken, Dışişleri Bakanlığı bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Meteoroloji'den 5 ilde gök gürültülü sağanak yağış uyarısı!

Meteoroloji'den 5 ilde gök gürültülü sağanak yağış uyarısı!