Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Rusya'dan ABD'ye Uyarı: "Kırmızı Çizgilerimizle Şaka Yapılmamalı"

Rusya'dan ABD'ye Uyarı: "Kırmızı Çizgilerimizle Şaka Yapılmamalı"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Ukrayna'ya füze desteği sağlama planlarına ilişkin olarak, Washington'u Rusya'nın kırmızı çizgilerini ciddiye almaya çağırdı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Rusya'dan ABD'ye Uyarı: "Kırmızı Çizgilerimizle Şaka Yapılmamalı"
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları için seyir füzesi sağlama planlarına tepki gösterdi.

Lavrov, Washington'un bu tür bir planı hayata geçirmesi durumunda şaşırmayacağını belirtti ve ABD'nin Rusya'nın kırmızı çizgilerini iyi bildiğini vurguladı.

"Kırmızı Çizgilerle Şaka Yapılmamalı"

Lavrov, ABD'nin kırmızı çizgilerle şaka yapmaması gerektiğini ifade ederek, Washington'un bu konuda çok dikkatli olması gerektiğini söyledi. ABD'nin, Rusya'nın stratejik sınırlarını aşma konusunda mevcut eşiği çoktan geçtiğini belirten Lavrov, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’in bu durumdan yararlandığını dile getirdi.

Stratejik İstikrarın Kaybı

Lavrov, ABD'nin Ukrayna'ya silah sevkiyatının sonuçlarını değerlendirebilecek makul kişilerin hala mevcut olduğunu umduğunu belirtti. Washington'un Rusya ile Sovyet-Amerikan stratejik istikrar anlaşmalarının dayandığı ilkeleri yok ettiğini iddia eden Lavrov, bu durumun stratejik caydırıcılığı zayıflattığını ve bunun tehlikeli olduğunu ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Isparta'da Bırakılan Bin Çil Keklik Doğaya Geri Döndü

Isparta'da Bırakılan Bin Çil Keklik Doğaya Geri Döndü