Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Rusya'da Navalny Protestoları: Gözaltına Alınanların Sayısı 400'e Yükseldi

Rusya'da Navalny Protestoları: Gözaltına Alınanların Sayısı 400'e Yükseldi

Rusya'da Alexei Navalny'nin cezaevinde hayatını kaybetmesinin ardından düzenlenen protestolarda gözaltına alınanların sayısı 400'e ulaştı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Rusya'da Navalny Protestoları: Gözaltına Alınanların Sayısı 400'e Yükseldi
KAYNAK: İHA

Rusya'da muhalif lider Alexei Navalny'nin Cuma günü tutuklu bulunduğu cezaevinde hayatını kaybetmesinin ardından ülke genelinde düzenlenen protesto gösterileri devam ediyor. Navalny destekçilerinin organize ettiği protestolarda gözaltına alınanların sayısı 400'e yükseldi. OVD-Info protesto izleme grubu tarafından yapılan açıklamaya göre, en yoğun gözaltıların Navalny destekçilerinin bulunduğu St. Petersburg ve Moskova'da gerçekleştiği belirtiliyor. Özellikle St. Petersburg'da 200'den fazla kişinin gözaltına alındığı bildiriliyor.

 Gözaltına Alınanların Sayısı 400'e Yükseldi!

5 Farklı Suçlamadan Dava Açıldı

Rus muhalefet lideri olan Alexei Navalny, yolsuzlukla mücadele etmek için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve çevresindekilerin yolsuzluklarını ortaya çıkarmaya çalışıyordu. Navalny, 2020 yılında uçağında zehirlenmiş ve Almanya'da tedavi görmüştü. Ancak 2021'de Rusya'ya dönüşünde tutuklanmıştı. Navalny, 4 Ağustos 2023'te Rusya'daki muhaliflerin protestolarını organize etmek, yolsuzlukla mücadele etmek için yasa dışı eylemler düzenlemek, Putin ve Kremlin'e karşı açıklamalarda bulunmak ve "aşırılık" yanlısı faaliyetleri finanse etmek suçlamalarıyla 19 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Ayrıca Mart 2022'de dolandırıcılık ve mahkemeye karşı gelmek suçlamalarıyla 9 yıl hapis ve 1 milyon 200 bin ruble para cezasına çarptırılmıştı. Navalny, tutuklu bulunduğu süre içinde toplamda 5 farklı suçlamadan dava açılmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Akdeniz Üniversitesi Buz Hokeyi Üniversite Ligi’nde Kendilerini Test Etti

Akdeniz Üniversitesi Buz Hokeyi Üniversite Ligi’nde Kendilerini Test Etti