Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Rusya Ukrayna'nın Kursk Bölgesine Girdiğini ve Yoğun Çatışmaların Yaşandığını Duyurdu

Rusya Ukrayna'nın Kursk Bölgesine Girdiğini ve Yoğun Çatışmaların Yaşandığını Duyurdu

Rusya, Ukrayna güçlerinin Kursk bölgesine girdiğini ve büyük çatışmalar yaşandığını açıkladı. Moskova, bu saldırıları "Şubat 2022'den bu yana Rusya'ya yapılan en büyük saldırılar" olarak nitelendirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Rusya Ukrayna'nın Kursk Bölgesine Girdiğini ve Yoğun Çatışmaların Yaşandığını Duyurdu
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Rusya, Ukrayna'nın Kursk bölgesine girdiğini ve bölgede yoğun çatışmalar yaşandığını duyurdu. Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna güçlerinin Rusya-Ukrayna sınırına yakın bölgelerde savaşmaya devam ettiğini belirtti. Bakanlık, hava saldırıları, füze kuvvetleri, topçu ateşi ve diğer askeri eylemlerle Rus topraklarının derinliklerine ilerlemenin engellendiğini bildirdi.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkanı Sergey Şoygu, Ukrayna'nın 2023'teki karşı saldırısının büyük bir ilerleme kaydedemediğini ve Rusya'nın bu yıl önemli kazanımlar elde ettiğini açıkladı. Şoygu, Rusya'nın 14 Haziran'dan bu yana Ukrayna güçlerinden 420 kilometrekarelik toprak aldığını belirtti.

Zırhlı Araçlar İmha Edildi

Yetkililer, çatışmaların sürdüğü bölgede 50 zırhlı aracın imha edildiğini duyurdu. İmha edilen araçlar arasında yedi tank, sekiz zırhlı personel taşıyıcı, üç piyade savaş aracı ve 31 zırhlı muharebe aracı yer alıyor.

Çatışmaların yaşandığı Sudzha köyü, Rus gazının Ukrayna üzerinden Avrupa'ya ihracatı için son operasyonel aktarma noktası olarak biliniyor. Ayrıca, Sudzha'nın sadece 60 kilometre kuzeydoğusunda Rusya'nın Kursk nükleer enerji santrali bulunuyor. Çatışmalar, Ukrayna'nın toprak kaybetmesi ve ABD desteğinin azalacağı endişesi ile kritik bir dönemece işaret ediyor.

Rusya'nın Savunma Hareketleri

Rusya, savunmasını güçlendirmek için yedek kuvvetlerini gönderdi. Rus askeri blog yazarları, çatışmaların yoğunluğunu vurgularken, Ukrayna doğumlu Rusya yanlısı askeri blog yazarı Yuri Podolyaka, çatışmaların "şiddetli ve kesinlikle çabuk bitmeyecek" olduğunu belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TMO fındık alım esaslarını açıkladı

TMO fındık alım esaslarını açıkladı