Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Rusya-Ukrayna Savaşında Yeni Cephe: Kursk

Rusya-Ukrayna Savaşında Yeni Cephe: Kursk

Ukrayna ordusu, 6 Ağustos'ta Rusya'nın Kursk bölgesine yönelik başlattığı yoğun saldırılarla savaşta yeni bir cephe açtı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Rusya-Ukrayna Savaşında Yeni Cephe: Kursk
KAYNAK: AA

Ukrayna ordusu, 6 Ağustos sabahı, Rusya'nın güneyindeki Kursk bölgesine girerek kapsamlı bir saldırı başlattı. Bu adım, iki buçuk yıldır devam eden Rusya-Ukrayna savaşında yeni bir cephe açılmasına yol açtı.

Savaşın büyük bir kısmı şimdiye kadar Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerinde yoğunlaşmıştı. Ancak son gelişmelerle birlikte Ukrayna, Rusya'nın kuzeyindeki sınır bölgelerinde de askeri faaliyetlerini artırdı. Ukrayna'nın Belgorod ve Kursk sınır bölgelerine yönelik uzaktan saldırıları ve zaman zaman Rusya topraklarına sızmaları, her iki tarafın da yeni stratejiler belirlemesine neden oldu.

Kursk'ta Çatışmalar

Ukrayna ordusuna bağlı yüzlerce asker, tank ve zırhlı araçlarla sınırı geçerek Kursk bölgesine girdi. Nikolayevo-Daryino ve Oleşnya yerleşim birimlerinden Rusya içlerine ilerleyen Ukrayna askerleri, Rus ordusu ile çatışmalara başladı.

Sosyal medya bilgilerine göre, Ukrayna ordusu Rus sınırları içerisinde yaklaşık 15 kilometre ilerlemiş durumda. Çatışmaların özellikle Suca ve Korenevo yerleşim birimleri civarında yoğunlaştığı, 10 kilometrelik bir cephe hattında sürdüğü belirtiliyor.

Çatışmalarda her iki tarafın da kayıplar verdiği iddia ediliyor. Rus yetkililer, saldırıların başlamasından bu yana Ukrayna ordusundan 660 askerin öldüğünü öne sürerken, Ukrayna bu konuda bir açıklama yapmadı. Rus yetkililere göre, Ukrayna birlikleri 1000 civarında askerle bölgeye girdi ve şu ana kadar 82 zırhlı araç kaybetti.

Rus savaş uçakları, Ukrayna'nın Sumi bölgesindeki çeşitli noktalara hava saldırıları düzenleyerek takviye birliklerin bölgeye ulaşmasını engellemeye çalıştı.

Sivillere Yönelik Önlemler

Rusya Sağlık Bakanlığı, Ukrayna askerlerinin saldırısı sırasında 6'sı çocuk olmak üzere 31 kişinin yaralandığını duyurdu. Kursk Bölge Valiliği ise 4 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Çatışmalar nedeniyle Kursk bölgesinde acil durum ilan edildi. Bölgedeki siviller başka bölgelere tahliye ediliyor. Şu ana kadar 3 bin kişinin tahliye edildiği, bu kişilere sınırdan uzak bölgelerde geçici konaklama merkezleri sağlandığı bildirildi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Isparta UMKE'den bölge kampı

Isparta UMKE'den bölge kampı