Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Rusya-Ukrayna Savaşı'nda 31 bin Ukraynalı asker öldü

Rusya-Ukrayna Savaşı'nda 31 bin Ukraynalı asker öldü

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, 3. yılına girilen Rusya-Ukrayna Savaşı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Rusya-Ukrayna Savaşı'nda 31 bin Ukraynalı asker öldü

Ukrayna Devlet Başkanı Valdimir Zelenskiy, Rusya-Ukrayna Savaşı'nda bugüne kadar en az 31 bin Ukraynalı askerin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Zelenskiy, Rusya'nın 24 Şubat 2022'de başlattığı savaşın ardından geçen 2 yıl içinde yaşanan gelişmeleri paylaştı. Zelenskiy, savaşın başlangıcından itibaren en az 31 bin Ukraynalı askerin hayatını kaybettiğini belirterek, "Bu savaşta 31 bin Ukraynalı asker öldü. Ne 300 bin ne de 150 bin. Ama yine de bu bizim için büyük bir kayıp" ifadelerini kullandı.

Yüksek Sayılara İtiraz ve Yaralı Askerler

Zelenskiy, Rusya'nın Ukrayna'nın savaştaki kayıpları hakkında verdiği yüksek sayılara itiraz etti. Ayrıca, savaştaki yaralı asker sayısını açıklayamayacağını dile getirerek, bu bilginin Rusya'ya yardımcı olabileceğini söyledi. Zelenskiy ayrıca, ülkenin işgal altındaki bölgelerinde on binlerce sivilin de öldüğünü belirtti.

Ukrayna'nın Önceki Açıklamaları

Ukrayna, en son 2022 Aralık ayında savaşın başından beri kaybettikleri hakkında bilgi vermişti. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, Aralık 2022'de yaptığı açıklamada, o ana kadar 13 bin Ukraynalı askerin yaşamını yitirdiğini ifade etmişti.

Rusya'nın Bilgi Paylaşımı Yapmaması

Rusya, savaştaki kayıplarını gizli olarak sınıflandırdığı için kamuoyu ile paylaşmıyor. Ancak, ABD'li yetkililer Ukrayna'nın yaklaşık 70 bin asker kaybettiğini ve neredeyse bu sayının iki katı kadar askerin de yaralandığını tahmin ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dicle Nehri'nde cansız beden bulundu

Dicle Nehri'nde cansız beden bulundu