Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Rusya Savunma Bakanlığı Açıkladı! Avdiivka Kentinin Tam Kontrolü Ele Geçirildi

Rusya Savunma Bakanlığı Açıkladı! Avdiivka Kentinin Tam Kontrolü Ele Geçirildi

Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk bölgesinde bulunan Avdiivka kentinden Ukrayna ordusunun çekilmesinin ardından kentin tam kontrolünün ele geçirildiği duyuruldu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Rusya Savunma Bakanlığı Açıkladı! Avdiivka Kentinin Tam Kontrolü Ele Geçirildi
KAYNAK: İHA

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk bölgesinde bulunan Avdiivka kentinden Ukrayna ordusunun dün çekilmesinin ardından kentin tam kontrolünün ele geçirildiğini duyurdu.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı Çekilme Kararı Aldı

Dün Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, ülkenin doğusundaki Donetsk bölgesinde stratejik öneme sahip olan Avdiivka kentinden birliklerini çekme kararı aldıklarını açıklamıştı.

Kremlin Sözcüsü: Putin Zaferi Kutladı

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ilerleme konusunda bilgilendirildiği ve böylesine önemli bir zaferden dolayı ordunun ve savaşçıların kutlandığı belirtildi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin'in zaferi ordusu ve savaşçıları için tebrik ettiğini ifade etti.

Zelenskiy: Halkımızı Kurtarmak En Önemli Vazifemiz

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, kentin çekilme duyurusunun ardından yaptığı açıklamada, "Halkımızı kurtarabilmek bizim için en önemli vazifedir. Kuşatmadan kaçınmak için başka hatlara çekilmeye karar verildi. Bu insanların birkaç kilometre geri çekildiği ve Rusya'nın bir şeyler ele geçirdiği anlamına gelmiyor. Hiçbir şey ele geçirmedi" şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
BIST 100 endeksi haftayı yükselişle tamamladı

BIST 100 endeksi haftayı yükselişle tamamladı