Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Rusya ile Ukrayna'nın Çatışmalarının Ardından Gözler Orduların Kapasitelerine Çevrildi

Rusya ile Ukrayna'nın Çatışmalarının Ardından Gözler Orduların Kapasitelerine Çevrildi

Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışmalar devam ederken, iki ülkenin askeri kapasiteleri yeniden mercek altına alındı. Rus ordusunun hava, deniz ve karadaki üstünlüğü dikkat çekerken, Ukrayna'ya uluslararası destek sürüyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Rusya ile Ukrayna'nın Çatışmalarının Ardından Gözler Orduların Kapasitelerine Çevrildi

Rusya'nın Kursk bölgesine düzenlenen Ukrayna saldırısıyla başlayan çatışmalar, yaklaşık bir aydır şiddetini artırarak devam ediyor. Bu süreçte, iki ülkenin askeri kapasiteleri dünya kamuoyunun odak noktasına yerleşti.

Global Firepower verilerine göre, Rusya ordusu aktif personel sayısı ve askeri envanter bakımından Ukrayna'ya karşı üstünlük sağlıyor. Rus ordusu, 1 milyon 320 bin aktif askeri personel, 2 milyon rezerv personel ve 250 bin paramiliter kuvvetle savaşa hazır. Buna karşılık, Ukrayna ordusu 900 bin aktif askeri, 1 milyon 200 bin rezerv personeli ve 100 bin paramiliter kuvvetiyle direnmeye çalışıyor.

Kara Kuvvetleri Karşılaştırması

Rus kara kuvvetleri, 14 bin 777 tank, 161 bin 382 zırhlı araç ve 6 bin 208 kundak motorlu topçudan oluşan geniş bir envantere sahip. Buna karşın, Ukrayna'nın kara kuvvetleri 1.777 tank ve 22 bin 110 zırhlı araç gibi daha mütevazı bir güce sahip.

Hava ve Deniz Kuvvetlerinde Farklılık

Rus hava kuvvetleri, 4 bin 255 çeşitli savaş uçağı ve 1.547 helikopterle güçlü bir pozisyonda. Ukrayna ise bu alanda oldukça sınırlı bir kapasiteye sahip; 321 savaş uçağı ve 130 helikopterle hava gücünü korumaya çalışıyor. Deniz kuvvetlerinde ise Rusya, 1 uçak gemisi, 65 denizaltı ve 14 muhrip ile üstünlüğünü sürdürüyor. Ukrayna'nın ise bu tür gemileri bulunmuyor.

Nükleer Güç ve Stratejik Üstünlük

Rusya’nın envanterinde yer alan yaklaşık 5 bin 800 nükleer savaş başlığı, Moskova’nın stratejik üstünlüğünü perçinliyor. Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (SIPRI) tarafından hazırlanan rapora göre, bu nükleer kapasite, Rusya'yı dünya genelinde öne çıkarıyor.

Ukrayna'ya Uluslararası Destek Devam Ediyor

Ukrayna, Batı’dan aldığı maddi ve askeri destekle Rusya'ya karşı direnmeye çalışıyor. ABD, Avrupa Birliği (AB) ve diğer Batılı ülkeler, Ukrayna'ya milyarlarca dolarlık yardım sağladı. ABD, 100 milyar dolardan fazla para gönderirken, AB ise dondurulan Rus varlıklarının işletilmesinden elde edilen geliri de Ukrayna'ya aktarmaya başladı.

Batı'nın Silah ve Eğitim Desteği

ABD yapımı Patriot hava savunma sistemleri, Abrams tankları ve HIMARS füzeleri gibi ağır silahlar Ukrayna'ya gönderildi. Alman yapımı Leopard tankları ve İngiltere’nin Storm Shadow füzeleri de bu yardım paketine dahil edildi. Ayrıca, NATO askeri uzmanları Ukraynalı askerlere eğitim verirken, zaman zaman Ukrayna safında yabancı paralı askerlerin bulunduğu da rapor ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Batı Akdeniz'den İhracat Artışı: 2024 Yılı İlk 8 Ayda 1,76 Milyar Dolar

Batı Akdeniz'den İhracat Artışı: 2024 Yılı İlk 8 Ayda 1,76 Milyar Dolar