Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Romanya’da 17 hastanın ölümüyle ilgili soruşturmada 2 doktor cinayet şüphesiyle gözaltına alındı

Romanya’da 17 hastanın ölümüyle ilgili soruşturmada 2 doktor cinayet şüphesiyle gözaltına alındı

Romanya'nın başkenti Bükreş'teki Sfantul Pantelimon Hastanesi'nde dört gün içinde 17 hastanın ölümüne neden olduğu iddiasıyla iki doktor cinayet şüphesiyle gözaltına alındı. Hastane müdürünün istifası istendi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Romanya’da 17 hastanın ölümüyle ilgili soruşturmada 2 doktor cinayet şüphesiyle gözaltına alındı
KAYNAK: İHA

Romanya'nın başkenti Bükreş'teki Sfantul Pantelimon Hastanesi'nde dört gün içinde 17 hastanın hayatını kaybetmesi sonrasında başlatılan soruşturma çerçevesinde iki doktor gözaltına alındı. Soruşturma, bir hastane çalışanının ihbarı üzerine başlatıldı.

İddiaya göre, yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 54 yaşındaki bir hastaya verilen noradrenalin dozunun azaltılması sonucu hastanın ölümüyle ilgili olarak 2 kadın doktor cinayet şüphesiyle gözaltına alındı. Ayrıca, yalan ifade verdiği tespit edilen bir hemşire de gözaltına alındı.

Savcılıktan Açıklama: Planlı Cinayet Şüphesi

Romanya Savcılığı, gözaltına alınan doktorların, yoğun bakımda kan basıncını düzenlemek için hayati öneme sahip olan noradrenalin dozunu ani bir şekilde azaltarak hastaların ölümlerine neden oldukları şüphesiyle soruşturma başlattıklarını duyurdu. Açıklamada, sanıkların hastaları hayatta tutmak istemedikleri düşüncesiyle böyle bir plan uyguladıkları ifade edildi.

Hastane Müdürünün İstifası İstendi

Soruşturma kapsamında hastane müdürü Dr. Bogdan Socea'nın istifası talep edildi. Romanya Sağlık Bakanı Alexandru Rafila, Socea'nın istifasını talep ederken, Socea'nın bu talebi onur meselesi olarak değerlendirip istifasını sunacağı belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Roblox'a Erişim Engeli Açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Roblox'a Erişim Engeli Açıklaması