Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Polonya Dışişleri 50 Büyükelçiyi Geri Çağırdı: Cumhurbaşkanı Duda Onaylamayabilir

Polonya Dışişleri 50 Büyükelçiyi Geri Çağırdı: Cumhurbaşkanı Duda Onaylamayabilir

Polonya Dışişleri Bakanlığı, sağcı hükümet tarafından atanan 50 büyükelçiyi geri çağırarak dış politikada önemli bir değişiklik yaptı. Cumhurbaşkanı Duda'nın onayı belirsizliğini korurken, büyükelçilerin geleceği belirsizliğini sürdürüyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Polonya Dışişleri 50 Büyükelçiyi Geri Çağırdı: Cumhurbaşkanı Duda Onaylamayabilir
KAYNAK: Haber Merkezi

Polonya Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği (AB) yanlısı yeni hükümetin diplomatik misyonları iyileştirme çabalarının bir parçası olarak 50 büyükelçisini geri çağırdığını açıkladı. Bakanlık, değişikliğin Polonya'nın dış politikasının karşı karşıya olduğu zorluklarla başa çıkmak için gerekli olduğunu belirtti.

Polonya Dışişleri'nin yaptığı açıklamaya göre, geri çağrılan diplomatların tamamı, sekiz yıl boyunca ülkeyi yöneten sağcı hükümet tarafından atanmıştı. Hangi büyükelçilerin geri çağrıldığı veya ne zaman değiştirilecekleri konusunda herhangi bir bilgi verilmedi.

Cumhurbaşkanı Duda'nın Onayı Belirsiz

Başbakan Donald Tusk, ABD Büyükelçisi Marek Magierowski'nin performansından memnun olduğunu ve bu nedenle söz konusu elçinin geri çağrılmayabileceğini belirtti. Ancak, geri çağrılan büyükelçilerin onaylanması için Cumhurbaşkanı Andrzej Duda'nın tutumu belirsizliğini koruyor.

Maslahatgüzarlar Görevlerine Devam Edebilir

Eğer Duda değişiklikleri onaylamazsa, maslahatgüzarlar, büyükelçilere evlerine dönmeleri söylendiği yerlerde misyon şefi olarak görevlerine devam edebilirler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gazipaşa ANTKOMDER başkanı yeniden belirlendi

Gazipaşa ANTKOMDER başkanı yeniden belirlendi