Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Pentagon İsrail’in Güvenliği İçin Bölgeye İlave Askeri Destek Gönderiyor

Pentagon İsrail’in Güvenliği İçin Bölgeye İlave Askeri Destek Gönderiyor

ABD Savunma Bakanlığı, İran tehdidine karşı İsrail’in güvenliğini artırmak için bölgeye ilave savaş uçakları ve savaş gemileri göndereceğini açıkladı. ABD Başkanı Joe Biden, bu destekle ilgili hazırlıkların sürdüğünü ve Orta Doğu’daki tansiyonun düşürülmesinin önemini vurguladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Pentagon İsrail’in Güvenliği İçin Bölgeye İlave Askeri Destek Gönderiyor
KAYNAK: AA

ABD Savunma Bakanlığı, İran tehditleri karşısında İsrail’in güvenliğini artırmak amacıyla bölgeye ilave savaş uçakları ve savaş gemileri göndereceğini duyurdu. 

ABD Savunma Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, Bakan Lloyd Austin'in, olası bir İran saldırısına karşı İsrail’e ilave askeri destek talimatı verdiğini açıkladı. Pentagon, İsrail’in bölgesel güvenliğini sağlamak amacıyla Amerikan askeri varlığını artıracak ve bölgeye ilave savaş uçakları ve savaş gemileri gönderecek.

USS Abraham Lincoln Bölgeye Gönderiliyor

ABD, bölgede görev yapan USS Theodore Roosevelt uçak gemisinin yerine USS Abraham Lincoln uçak gemisini gönderecek. Ayrıca, balistik füze savunma kapasitesine sahip kruvazör ve destroyerler de bölgeye gönderilecek. Pentagon, karadan balistik füze savunma kabiliyetlerini de artırma planlarını duyurdu.

Austin ve Gallant Telefon Görüşmesi Gerçekleştirildi

Pentagon’dan yapılan açıklamaya göre, Bakan Austin ile İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant arasında bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi. Austin, İran ve onun uzantılarından gelen tehditlere karşı İsrail’e sürekli destek vermeye devam edeceklerini vurguladı. Ayrıca, bölgedeki Amerikan askeri varlığında gerekli düzenlemeleri yapacaklarını belirtti.

Austin, gerilimin tırmanmasının kaçınılmaz olmadığını ifade ederek, bölgede tansiyonun düşmesinin herkesin yararına olacağını ve bu nedenle Gazze’de ateşkesin önemli olduğunu belirtti.

Biden’ın Açıklama Yaptı

ABD Başkanı Joe Biden, önceki gün İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı görüşmede, İran tehdidine karşı ilave askeri destek göndermeye hazırlandıklarını ifade etmişti. Biden, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin suikastının ateşkes ihtimalini etkileyip etkilemediği sorusuna, “Yardımcı olmadı,” yanıtını verdi. Biden, Orta Doğu’daki gerginlikten endişeli olduğunu ve Netanyahu ile net bir görüşme yaptığını söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da kamyona arkadan çarpan motosiklet sürücüsü yaralandı

Antalya'da kamyona arkadan çarpan motosiklet sürücüsü yaralandı