Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Netanyahu'dan kara operasyonu itirafı: Acı kayıplarımız var

Netanyahu'dan kara operasyonu itirafı: Acı kayıplarımız var

Gazze’ye yönelik kara saldırısı başlatan İsrail ordusu, ağır zayiat vermeye devam ediyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan itiraf geldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Netanyahu'dan kara operasyonu itirafı: Acı kayıplarımız var

Gazze’ye yönelik kara saldırısı başlatan İsrail ordusu, ağır zayiat vermeye devam ediyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, kara saldırısının durumunu “Gazze’nin çeperlerine ulaştık ve çok acı verici kayıplar yaşadık” diye özetledi. Netanyahu’dan Gazze’ye kara operasyonu itirafı: Çok acı verici kayıplar yaşadık İsrail ordusu, Gazze’de sivil halka yönelik saldırılarını karaya taşıdığı operasyonda büyük bir hezimete uğradı.

Gazze’de meydana gelen çatışmalarla ilgili olarak İsrail medyasında “Birliklerimiz Gazze’de çok kötü duruma düştü. Detay veremiyoruz, sadece dua edin” haberleri yayınlandı. İsrail ordusunun sözcüsü Daniel Hagari, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, basına kızarak, ‘susun’ dedi. Hagari, söylentilerin yayılmasının engellenmesi gerektiğini belirterek, “Gerekli açıklamayı biz yapacağız” ifadelerini kullandı.

NETANYAHU: ÇOK ACI VERİCİ KAYIPLAR YAŞADIK

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze’de büyük bir darbe yediklerini ancak kendilerini hiçbir şeyin durduramayacağını iddia etti.

Netanyahu, çatışmalarla ilgili olarak “Gazze’nin çeperlerine ulaştık ve çok acı verici kayıplar yaşadık” dedi.

HAMAS: İSRAİL ASKERLERİNİ YOK ETTİK

Hamas, İsrail’in Gazze Şeridi’nin iç kesimlerine saldırgan bir kara operasyonu başlattığını duyurdu.

Hamas’ın silahlı kanadı Kassam Tugayları ise Gazze’nin kuzeybatısında ilerleyen İsrail tanklarına saldırarak ve bir binada bulunan İsrail askerlerini yok ederek karşılık verdiklerini açıkladı.

Gazze İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İyad el-Bazum, El Cezire’ye yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin şu an Salah al-Din Caddesi’nin ana caddesinde bulunduğunu söyledi. Bazum, “İşgal güçleri Gazze Şeridi’nin kuzeyini güneyden ayırmak istiyor” diye konuştu.

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASINDA SON DURUM

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim’deki Aksa Tufanı operasyonunun ardından İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne ağır hava saldırısı düzenledi. İsrailli yetkililer, Gazze’den yapılan saldırılarda 315’i asker 1400’den fazla İsraillinin hayatını kaybettiğini, 5 bin 132 kişinin yaralandığını açıkladı. 31 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ndeki çatışmalarda hayatını kaybeden İsrail askeri sayısı 16 oldu. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze’de Kassam Tugaylarının elinde 240 İsrailli tutsak bulunduğunu belirtti. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı ise İsrail saldırılarında 3 bin 648’i çocuk, 2 bin 290’ı kadın olmak üzere 8 bin 796 Filistinlinin öldüğünü, 22 bin 219 kişinin yaralandığını duyurdu. İşgal altındaki Batı Şeria’da İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında da 130 Filistinli hayatını kaybetti, yaklaşık 2 bin Filistinli yaralandı. İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim’den bu yana devam eden çatışmalarda da 48 Hizbullah üyesi ile 4 İsrail askeri öldü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'nın gizemli doğa harikası gölü

Antalya'nın gizemli doğa harikası gölü