Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya NATO Eğitim İçin Ukrayna'ya Asker Göndermeyi Düşünüyor

NATO Eğitim İçin Ukrayna'ya Asker Göndermeyi Düşünüyor

NATO, Ukrayna'daki askeri durumu desteklemek amacıyla eğitim için asker gönderme konusunu tartışıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
NATO Eğitim İçin Ukrayna'ya Asker Göndermeyi Düşünüyor
MUHABİR: Kardelen Özdemir

NATO müttefikleri, Ukrayna kuvvetlerini eğitmek amacıyla Ukrayna topraklarına asker gönderme ihtimalini ciddi bir şekilde değerlendiriyor. Daha önce NATO, Ukrayna'da NATO askeri bulunmasını kesinlikle kabul edilemez bir "kırmızı çizgi" olarak nitelendirmişti.

Ukrayna ordusunun insan gücü kritik seviyelere düşerken, Rusya'nın son haftalardaki sahada kaydettiği ilerlemeler Kiev'i daha da zor bir duruma soktu. New York Times'ın haberine göre, Ukrayna, bu gelişmeler karşısında ABD'den ve NATO müttefiklerinden 150 bin yeni askeri daha hızlı konuşlandırabilmek için cepheye daha yakın eğitim verilmesini talep etti.

ABD'nin Tepki Gösterdi

Habere göre, ABD şu ana kadar bu talebe olumsuz yanıt verse de, ABD Genelkurmay Başkanı Charles Q. Brown Jr., "Eninde sonunda, zaman içinde o noktaya geleceğiz" diyerek gelecekte bu yönde bir adım atılabileceğinin sinyallerini verdi. Brown, mevcut durumda eğitimi Ukrayna toprakları içinde yapmanın NATO personelini tehlikeye atacağını ve hava savunma sistemlerinin Ukrayna şehirlerini korumak yerine askerleri korumak için kullanılmak durumunda kalacağını belirtti.

NATO'nun Askeri Eğitmen Göndermesinin Riskleri

NATO'nun Ukrayna'ya askeri eğitmen göndermesi, müttefiklerin doğrudan savaşa çekilme riskini artırabilir. Bir NATO müttefikinin eğitmenine zarar gelmesi durumunda, tüm ülkelerin bu saldırıya karşılık verme olasılığı gündeme gelebilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Serik'te Ruhsatsız Tabanca Operasyonu

Serik'te Ruhsatsız Tabanca Operasyonu