Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya NASA Dünya'ya lazer ışınıyla mesaj göndermeyi başardı

NASA Dünya'ya lazer ışınıyla mesaj göndermeyi başardı

NASA, 13 Ekim 2023'te fırlatılan Psyche uzay aracından Dünya'ya lazer ışınıyla bir mesaj göndermeyi başardı. Bu, derin uzay iletişiminde önemli bir dönüm noktası olarak görülüyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
NASA Dünya'ya lazer ışınıyla mesaj göndermeyi başardı
KAYNAK: Haber Merkezi

Psyche uzay aracı, Mars ve Jüpiter arasında Güneş'in yörüngesinde dolanan ve aynı adı taşıyan metal zengini bir asteroide gitmek üzere tasarlandı. Araç üzerinde, Dünya'ya lazer ışınlarını uzun mesafelere gönderebilen bir cihaz bulunan Derin Uzay Optik İletişimi (DSOC) sistemi bulunuyor. Araç, fırlatıldıktan yaklaşık 10 ay sonra, Kaliforniya yakınlarındaki Table Mountain Tesisi'ndeki Optik İletişim Teleskop Laboratuvarı'na bir lazer işaretli mesaj göndermeyi başardı. Mesaj, 'Psyche'den Dünya'ya selamlar' anlamına gelen bir dizi harf ve sayıyı içeriyordu.

164251266-eree

DSOC operasyon sorumlusu Meera Srinivasan, bu testin 'yer varlıklarını ve uçuş alıcı-vericisini tam olarak birleştiren ilk test" olduğunu söyledi. Srinivasan, "Bu zorlu bir görevdi ve daha yapacak çok işimiz var, ancak kısa bir süre için bazı verileri iletebildik, alabildik ve çözebildik' dedi. 

NASA Genel Merkezi'nden Direktör Trudy Kortes ise, bu testin 'Derin Uzay Optik İletişimi teknolojimiz için önemli bir dönüm noktası' olduğunu söyledi. Kortes, 'Bu, Dünya'dan Mars'a ve ötesine veri gönderebilmemiz için gerekli olan temel altyapıyı sağlıyor' diye konuştu.

NASA yöneticisi Bill Nelson ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 'Psyche görevi, insanlığa gezegen oluşumu hakkında yeni bilgiler sağlarken, gelecekteki NASA görevlerinde kullanılabilecek teknolojiyi de test edebilir' ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsmailağa Cemaati’nden Tehdit: “Türkiye’de Devrim Zamanı”

İsmailağa Cemaati’nden Tehdit: “Türkiye’de Devrim Zamanı”