NASA bu deliğin, Dünya'ya saatte 2 milyon 896 bin kilometre hızla güneş rüzgarları gönderebileceği belirtildi. NASA'nın 23 Mart'ta tespit ettiği 30 Dünya büyüklüğündeki delikten sonra, aynı hafta içinde Güneş'in yüzeyinde ikinci devasa delik daha keşfedildi. Yeni keşfedilen koronal deliğin, Dünya için bir tehdit oluşturmadığı ve sadece bazı bölgelerde auroralar (Kuzey ışıkları) oluşturacağı belirtildi.

İlk deliğin tetiklediği auroralar, Arizona'dan Güney Karolina'ya kadar gökyüzünde mor ve yeşil renklerde görülebilmişti. Ancak bilim insanları, ikinci deliğin keşfedilmesiyle birlikte, Cuma günü Dünya'ya ulaşacak rüzgarların, elektronik altyapıya zarar vermeyeceğini ve sadece auroralara neden olacağını açıkladılar.

Koronal delikler genellikle Güneş'in kutup bölgelerinde görülürken, bu keşfedilen delik ekvatorun yakınlarında olduğu için dikkatleri çekti. Londra Üniversitesi Akademisi'nden uzay fiziği profesörü Daniel Verscharen, Business Insider'a yaptığı açıklamada, "Bu koronal deliğin konumu onu çok ilginç kılıyor. Bu Cuma gecesinden Cumartesi sabahına kadar Dünya'ya hızlı bir rüzgar gelmesini bekliyorum." şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)